Шкода, але робимо своє: українські політики коментують референдум у Великобританії
Категорія
Політика
Дата публікації

Шкода, але робимо своє: українські політики коментують референдум у Великобританії

Шкода, але робимо своє: українські політики коментують референдум у Великобританії
Джерело:  online.ua

Українські політики дали свої коментарі за результатами референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Так, президент України Петро Порошенк о написав у своєму Facebook: «Шкода, але «нам своє робить». Вірю, що, незважаючи на результат референдуму, Британія залишиться в Об'єднаній Європі та захищатиме загальні європейські цінності».
«Вважаю, що сьогодні головний виклик для Європейського Союзу - знайти шлях до сердець євроскептиків, щоб не дати жодного шансу опонентам європейського інтеграційного проекту та їх щедрим спонсорам», - заявив глава держави.
Окремо Порошенко додав: «Розраховую, що санкції проти Росії як країни-агресора будуть продовжені».
У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в своєму Facebook висловив співчуття у зв'язку з результатами референдуму: «На жаль, сьогодні не найкращий день для об'єднаної Європи».
«Я приймаю і поважаю результати референдуму в Великобританії. Але я вірю в те, що єдність європейських народів все ж буде збережено. Тому що в її основі - перш за все загальні для нас демократичні цінності. Ми, українці, залишаємося відданими цим європейським, демократичним цінностям», - додав він.
За словами прем'єра, «ми вистраждали наш європейський вибір і продовжуємо платити за нього високу ціну, захищаючи не тільки наш суверенітет, а й східні кордони Європи».
«Тому ми і надалі будемо боротися за сильну єдину Європу і наповнювати новою енергією євроінтеграційні процеси», - резюмував він.
Тим часом Юрій Сергєєв, колишній представник України при ООН, висловився більш різко:



У свою чергу, перший віце-спікер Верховної Ради

Ірина Геращенко

заявила, що результати референдуму про вихід Британії з ЄС матиме негативні наслідки для України.


"Наслідки британського референдуму матимуть негативні перспективи і для України", - написала вона, додавши, що ЄС з труднощами проходить випробування міграційною кризою, внаслідок якої Європу накрило "цунамі євроскептицизму".


За її словами, це може відтягнути впровадження безвізового режиму для України: «Зараз в ЄС будуть дути на воду".


"Серйозні внутрішні проблеми вбивають рейтинги всіх нинішніх лідерів ЄС, змушують зосередитися на ситуації всередині Євросоюзу, закривши очі на все, що відбувається за межами", - додала Геращенко.


На її думку, така ситуація на руку Росії: "Ослаблена і розділена Європа, розколота на скептиків і оптимістів, Європа, яка боїться свого завтрашнього дня, - золота мрія Кремля".


Підтримав Геращенко і народний депутат фракції Блок Петра Порошенка

Володимир Ар'єв

, який в своєму Facebook написав: "Brexit. Британія проголосувала за вихід. Це землетрус, наслідки якого ЄС розгрібатиме довго. Що для України? Якщо коротко - абсолютно нічого хорошого".


"Євросоюз закриється від будь-яких зовнішніх подразників і ліквідуватиме внутрішні, щоб не пішла ланцюгова реакція. Тому санкції проти РФ, дуже ймовірно, почнуть поступово знімати з 2017-го, а безвізовий (режим) для нас, Грузії і Туреччини відкладеться на невизначений час. Все пояснюватиметься заподіяним ударом, який насправді є тектонічним", - написав він.


На думку депутата, українцям в цих умовах "треба навчитися об'єднуватися для захисту від ворога, який активізується на всіх напрямках. Без єдності, якої не вистачило ЄС, ми не вистоїмо. А повинні. Заради тих, хто заплатив за Незалежність життям".


Як повідомляв ONLINE.UA,

після того, як стали відомі результати референдуму в Британії, про необхідність проведення подібних голосувань висловилися "друзі Путіна" в Нідерландах і Франції

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?