Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів

  |  Дім   |   Читать на русском
Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів
Чим найкраще пригостити себе, рідних і друзів в цю спеку? Морозивом! А ще краще — морозивом із ягід.

Lady.ONLINE.UA пропонує вам 5 рецептів цих ласощів.

Сорбет з вишень

Вам знадобляться:

1 кг замороженої вишні без кісточок;
3/4 склянки цукру; половинка лимона;
2 ст. л. води.

готуємо:

Дістаємо з морозилки вишню, даємо їй трохи відтанути. Потім кидаємо в блендер і збиваємо. Готуємо цукровий сироп: змішуємо цукор і воду з соком половинки лимона.

Ставимо на середній вогонь і гріємо до отримання однорідної маси. Не забуваємо помішувати. Готовий сироп вливаємо в блендер до вишень. Все це збиваємо.

Ставимо готовий сорбет в морозильник на кілька годин. При цьому періодично перемішуємо морозиво, щоб воно вийшло ніжним і красивим.

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів (1)

Сорбет з полуниці 

Вам знадобляться:

400 г полуниці;
150 г звичайного йогурту, без добавок;
50 г цукрової пудри;
1 ст. л соку лимона.

готуємо:

Миємо полуницю, позбавляємося від непотрібних листочків. Полуницю збиваємо в блендері. Додаємо до збитою полуниці цукрову пудру, лимонний сік і йогурт. Знову збиваємо.

Заливаємо масу у формочки для морозива або іншу зручну для вас тару, прибираємо в морозилку на кілька годин.

Сорбет з малини і чорниці

Вам знадобляться:

200 г малини;
400 г чорниці;
200 г цукру;
половинка лимона.

готуємо:

Чорницю збиваємо в блендері разом з цукром. Потім туди ж кладемо малину і збиваємо ще зовсім трохи — малина дуже ніжна.

В отриману масу додаємо сік лимона і добре перемішуємо до повного розчинення цукру.

Готову суміш розливаємо по формах, ставимо на 3 години в морозильник. Не забуваємо помішувати сорбет.

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів (2)

Сорбет з чорниці з ваніллю

Вам знадобляться:

200 мл кокосового молока;
1 ч. л. екстракту ванілі;
75 г чорниці; 4 ст. л. цукру.

готуємо:

Беремо половину обсягу кокосового молока, додаємо ванільний екстракт і цукор, збиваємо в блендері 5-7 хвилин.

Масу розливають по формах, щоб вони заповнилися наполовину, і ставимо в морозилку на годину, щоб вона прихопила.

Решта кокосове молоко змішуємо з чорницею, збиваємо 5-7 хвилин. Через годину додамо цю суміш до тієї, що стояла в морозильнику.

Далі морозиво повинно пробути в холоді ще як мінімум 4 години.

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів (3)

Сорбет із м’яти

Вам знадобляться:

1,5 склянки цукру;
1 стакан подрібненої свіжої м’яти;
1 лимон;
1 склянку окропу;
1/2 склянки лимонного соку.

готуємо:

Зрізаємо з лимона цедру, кладемо її в миску, додаємо цукор і подрібнену м’яту. Заливаємо все це окропом, накриваємо і залишаємо настоятися 20 хвилин.

Через 20 хвилин проціджуємо рідину і даємо охолонути. Потім додаємо лимонний сік, ретельно перемішуємо.

Готову суміш заливаємо в пластиковий контейнер і ставимо в морозильник на 8 годин. Кожні 40 хвилин перемішуємо сорбет.

+1
РЕКЛАМА
Статті
Вхiд