Нуланд зустрілася з сірим кардиналом Путіна: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Нуланд зустрілася з сірим кардиналом Путіна: з'явилися подробиці

Нуланд зустрілася з сірим кардиналом Путіна: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд провела зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, якого називають «сірим кардиналом» президента РФ Володимира Путіна, і, як стверджується, який курирує питання, пов'язані з Кримом і Донбасом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twiter прес-секретаря посольства США в Росії Уілла Стівенса.
За словами Стівенса, дискусія була "дуже докладною, ретельною і конструктивною".
Він також додав, що основною темою були аспекти безпеки в процесі реалізації Мінських домовленостей.
Водночас в прес-службі посольства США в Україні повідомили, що "учасники переговорів зосередилися на темі підтримки безпеки в рамках Мінських угод, включаючи питання про те, як швидше домогтися повного припинення вогню, виведення важкої артилерії і забезпечення повного безперешкодного доступу представників ОБСЄ в східну частину України".
Згідно з повідомленням РІА Новини, прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив журналістам, що дата проведення чергової зустрічі в «нормандському форматі» поки не узгоджена.
Відзначимо, що Нуланд і Сурков зустрічалися вже неодноразово, під час своїх зустрічей вони говорили про ситуацію в Україні. Одна з таких зустрічей відбулася в січні під Калінінградом і тривала близько шести годин, друга - в середині травня в Москві.
Як повідомляв ONLINE.UA, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що в травні говорила з Владиславом Сурковим про ситуацію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?