Суркіс: у збірній України були люди, які не відповідають моральним і етичним нормам
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суркіс: у збірній України були люди, які не відповідають моральним і етичним нормам

Суркіс: у збірній України були люди, які не відповідають моральним і етичним нормам
Джерело:  Спорт-Експрес

Президент київського "Динамо" вважає, що в збірній України на Євро-2016 були люди, які не відповідають ні моральним, ні етичним нормам національної команди.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це бос "Динамо" сказав в інтерв'ю газеті "Спорт-Експрес в Україні".
"Вважаю, що в збірній серед гідних хлопців були і люди, які не відповідають ні моральним, ні етичним нормам національної команди. Тепер, судячи з усього, її очолить інша людина - і їй належить налагодити дисципліну. Футболістам слід зрозуміти, що не можна, коли відбуваються такі події, думати про карти до третьої години ночі - потрібно готуватися до матчів. На чолі збірної повинна бути авторитетна людина, яку поважатимуть і десь навіть боятимуться. Ось тоді команда відійде від французького шоку - і знову даруватиме вболівальникам приємні емоції" , - переконаний Суркіс.
"У всіх інтерв'ю ми чули від гравців, що вони готові виправдати очікування вболівальників - щонайменше все зробити для цього. Тут хотів би особливо підкреслити, що не покладаю відповідальність за провал виключно на тренерський штаб - футболісти винні не меншою мірою. Але водночас не можу не погодитися з Олександром Кучером, який обурився після зустрічі з поляками: "Як можемо забити в кінці, якщо міняємо в відповідальний момент єдиного нападника на опорного хавбека!" Я не тренер, але навіть мені здається, що в останньому матчі можна було посилити тиск на суперника, випустивши Філіпа Будковського, Євгена Селезньова, щоб хоч в цей раз порадувати вболівальників, які примчали через пів-Європи підтримати свою збірну і витратили величезні як на теперішній час гроші. Адже в футбол команди грають не для себе, а для публіки", - заявив Суркіс.
Читайте: Тренер збірної України вибачився за Євро-2016 і подав у відставку
Також Суркіс висловив здивування виходом на поле Анатолія Тимощука.
"Тимощук зіграв, якщо не помиляюся, 144-й матч за збірну - і не сталося б, думаю, нічого страшного, якби дійшов цього рубежу в іншому матчі. У якомусь, скажімо, з товариських, які наша національна команда буде проводити напередодні нового відбіркового циклу. Зрештою, він міг вийти на заміну і в офіційному поєдинку в майбутній кваліфікації - коли результат гри вже вирішений. А так - саме потрапляння цього гравця, безумовно, авторитетного і заслуженого, в заявку виглядало не дуже зрозумілою преференцією. Випустивши Тимощука на останній фактично хвилині, тренерський штаб підкреслив свою неспроможність. Вийди Анатолій в стартовому складі - ми могли б припустити, що він готовий краще конкурентів по позиції - і здатний принести користь команді. Однак така поява на полі, думаю, не була потрібна і йому самому - хорошому хлопцю, якому міг би побажати в майбутньому успішної тренерської кар'єри. Рано чи пізно вішають бутси на цвях всі гравці - і Андрій Шевченко колись закінчував, і Сергій Ребров. Особисто мені здається незбагненним рішення Фоменка взяти на чемпіонат Європи гравця для мікроклімату, заздалегідь знаючи, що той багато не зіграє, але не взяти людей, здатних принести реальну користь команді. Якщо розбирати, припустимо, зустріч з поляками, то Артем Федецький - справжній бойчуга, віддає себе на полі з першої до останньої хвилини. Але в останні 20-30 хвилин було видно, що сили у нього під кінець - і тут би, з моєї точки зору, каші не зіпсував Олег Гусєв. Збірна з новими силами нагнітала б гостроту на правому фланзі. Гусєв, напевно, зараз у кращій формі, ніж багато включених у заявку гравців - доведено тим, що зіграли на цьому чемпіонаті за нашу збірну навряд чи півтора десятка футболістів", - переконаний Суркіс.
Читайте: "Будете пишатися нами": лідер збірної України звернувся до вболівальників
Говорячи про кандидатуру легенди "Динамо" Андрія Шевченка, Суркіс зазначив, що всіляко буде йому сприяти, якщо його призначать головним тренером збірної.
"Знаю Шевченка як великого, навіть видатного футболіста, але який він тренер - покаже час. При цьому будьте впевнені - якщо саме йому довірять збірну, Андрій, а точніше, вже Андрій Миколайович, зможе в будь-якій ситуації розраховувати на мою допомогу. Ви ж знаєте : я завжди підтримував національну команду, намагався бути присутнім особисто на кожній її грі. І вболівав за збірну точно так же, як за київське "Динамо", - сказав Суркіс.
Дивіться: Укра їнська вболівальниця вразила своєю красою на Євро-2016: опубліковано фото
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, головний тренер збірної України Михайло Фоменко підбив підсумки виступу збірної України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?