Йдіть швидше: глави ЄС випустили спільну заяву щодо Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Йдіть швидше: глави ЄС випустили спільну заяву щодо Brexit

Йдіть швидше: глави ЄС випустили спільну заяву щодо Brexit
Джерело:  consilium.europa.eu

Керівництво Євросоюзу виступило із заявою з закликом до влади Великобританії про якнайшвидше виконання рішення, прийнятого британцями на референдумі про вихід з ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Європейської Ради.
«Ми очікуємо, що уряд Сполученого Королівства виконає все для здійснення цього рішення британського народу якомога швидше», - заявили в Євросоюзі.
Як йдеться у зверненні президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європарламенту Мартіна Шульца, голови Ради ЄС Марка Рютте і президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, «будь-яка затримка буде надмірно подовжувати невизначеність».
«У нас є правила: стаття 50 Договору про Європейський Союз передбачає процедуру, якої необхідно дотримуватися, якщо яка-небудь держава-член приймає рішення покинути Європейський Союз. Ми готові до якнайшвидшого початку переговорів зі Сполученим Королівством щодо термінів і умов його виходу з Європейського Союзу», - підкреслили керівники ЄС.
Крім того в тексті заяві особливо відзначено, що поки триватиме процес переговорів, Великобританія залишатиметься членом Європейського Союзу, з усіма правами та обов'язками.
Окремо лідери ЄС наголосили, що шкодують про рішення британців, але поважають його.
«У вільному і демократичному процесі британський народ висловив бажання покинути Європейський Союз. Ми шкодуємо про це рішення, але поважаємо його. Це безпрецедентна ситуація, але ми єдині в нашій відповіді. Ми будемо відстоювати основні цінності ЄС із забезпечення миру і добробуту своїх народів. Союз 27 держав-членів буде продовжуватися», - йдеться в заяві.
Також у документі зазначено, що країни Європейського Союзу «пов'язані одне з одним історією, географією і загальними інтересами», а тому його члени будуть «розвивати наше співробітництво на цій основі».
«Що стосується Сполученого Королівства, ми сподіваємося бачити його близьким партнером ЄС і надалі», - резюмували в ЄС.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше свою думку про результати референдуму в Великобританії висловили українські політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?