У Росії дали хороший прогноз для України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії дали хороший прогноз для України

У Росії дали хороший прогноз для України
Джерело:  online.ua

Україна має всі шанси для того, щоб після проведення всіх необхідних реформ перетворитися на гідну європейську державу і приклад для всіх пострадянських країн.
Про це заявив провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН, колишній заступник міністра закордонних справ РФ (1991-1993 рр.), дипломат Георгій Кунадзе в інтерв'ю ONLINE.UA.
Відповідаючи на питання журналіста, наскільки ймовірним є те, що Україна на довгий час залишиться «буферною зоною» між Росією і ЄС, Кунадзе заявив, що багато що залежить від цілеспрямованості українців.
«Буферна зона", "санітарний кордон" та інші подібні конструкції - це свого роду "времянки". На постійній основі вони існувати не можуть. Було колись дві, по суті справи, "буферних", точніше прифронтових держави - Південна Корея і південний В'єтнам.
Одна - Південна Корея - проявивши волю і цілеспрямованість, змогла згодом стати невід'ємною частиною світової економіки і гідним членом спільноти демократичних держав.
Інша "буферна держава" - Південний В'єтнам - ні волі, ні цілеспрямованості не виявила з відомими для себе наслідками (в 1976 році південнов'єтнамський режим зазнав поразки від Північного В'єтнаму і припинив своє існування, - ОNLINE.UA)», - вважає Кунадзе.
При цьому, на його переконання, Україна «має все необхідне для того, щоб, провівши давно назрілі економічні, політичні та військові реформи, перетворитися на гідну державу об'єднаної Європи».
Кунадзе впевнений, що Україна може стати «прикладом для інших пострадянських країн».
Більше читайте в інтерв'ю Георгія Кунадзе на ONLINE.UA: Україні не варто воювати за Крим - російський дипломат про Донбас, гординю Путіна і втрати Москви.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?