Одіозний політик прокоментував своє кумівство з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Одіозний політик прокоментував своє кумівство з Путіним

Одіозний політик прокоментував своє кумівство з Путіним
Джерело:  online.ua

Один з учасників гуманітарної підгрупи в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, екс-глава Адміністрації президента Віктор Медведчук

заявив про те, що для нього «висока честь» бути кумом президента Росії Володимира Путіна.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Медведчука «Новой газете».


За словами Медведчука, ті, хто акцентують увагу на його кумівстві і близьких відносинах з Путіним, просто йому заздрять.


"Так говорять ті, хто мені заздрить", - заявив Медведчук, коментуючи свої близькі стосунки з Путіним.


Водночас він зізнався, що вважає такі відносини честю. "Це висока честь для мене і моєї родини", - сказав Медведчук.


Крім того, Медведчук висловив переконання про те, що Україна перетворилася на колонію Заходу.


"До 2005 року Україна була самостійним суб'єктом зовнішньої політики. Але з приходом до влади Ющенка (екс-президента України Віктора Ющенка - Ред.) стала об'єктом. Коли до влади в 2014 році прийшла прозахідна команда, наша країна взагалі потрапила під зовнішнє управління: Брюссель і Вашингтон диктують нам умови, нав'язують політику. Я вже не кажу про залежність від зовнішніх кредиторів. Україна перетворилася на колонію Заходу", - заявив Медведчук.


Відповідаючи на питання, яка його позиція щодо Криму, Медведчук зізнався: "За українським законодавством, це територія України. А де-факто - територія Росії".


У невиконанні Мінських угод кум Путіна звинувачує Київ.


"У Мінську Україна взяла на себе ряд зобов'язань, які стосуються політичної частини цих угод. Йдеться про Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", про Закон "Про недопущення переслідування і покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей", про внесення змін до Конституції України, а також про закон про вибори на Донбасі", - заявив Медведчук.


"Можу стверджувати, що для реалізації цих зобов'язань у президента Порошенка (президента Петра Порошенка - ред.) є політична воля, але, з огляду на політичну (вибачте за тавтологію) ситуацію в країні, немає політичного ресурсу. В цьому вся складність", - вважає Медведчук .


На його думку, протистояння на Донбасі підтримують представники так званої «партії війни», в той час як народ України виступає за мирне вирішення конфлікту.


"Не Україна диктує або нав'язує умови, а її влада, і роблять це представники "партії війни", чий рейтинг за останній рік знизився до рівня статистичної похибки", - заявив Медведчук.


Кум Путіна також заявив, що люди на Донбасі не бажають повертатися в Україну. "Якщо хтось думає, що в Луганську і Донецьку стоять черги з бажаючих повернутися в Україну, то він живе ілюзіями. Я можу про це говорити - мені доводилося багато спілкуватися з людьми, які там живуть", - упевнений одіозний політик.


Як повідомляв ONLINE.UA,

СБУ перевіряє можливу причетність партії "Український вибір", ініціатором створення якої є екс-глава Адміністрації президента і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук, до сепаратистської діяльності

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?