У Росії дали прогноз щодо повернення Криму і війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії дали прогноз щодо повернення Криму і війни на Донбасі

У Росії дали прогноз щодо повернення Криму і війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Росія не поверне Крим до тих пір, поки до влади в Кремлі не прийде більш розумний режим, ніж режим нинішнього президента РФ Володимира Путіна, при цьому війна на Донбасі буде тривати ще довгий час, залишаючись величезним тягарем для Росії.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН, колишній заступник міністра закордонних справ РФ (1991-1993 рр.), дипломат Георгій Кунадзе.
«Крим, швидше за все, залишиться під контролем Росії, поки на зміну її нинішньому режиму (режиму президента Росії Володимира Путіна - Ред.) не прийде новий, більш розумний і раціональний», - впевнений Кунадзе.
«При цьому зрозуміло, що володіння Кримом буде пов'язане для Росії з набагато більшими політичними, економічними, військовими, фінансовими і репутаційні втратами, ніж, наприклад, для СРСР володіння країнами Балтії (законність приєднання яких до СРСР теж ніхто на Заході не визнавав)», - продовжує російський дипломат.
Однак, за його словами, воювати за повернення Криму ні сама Україна, «ні її численні друзі на Заході», не будуть.
«Грубо кажучи, шкурка вичинки не варта. Зовсім інша справа - військовий конфлікт в Донбасі. Його інтенсивність нижче, ніж раніше, але там, як і раніше, ллється кров, взаємна ненависть сторін зашкалює», - продовжує Кунадзе.
На його думку, перспективи політичного врегулювання "зав'язані" на нездійсненні Мінські угоди».
«Гостро необхідні нові політичні ідеї і проривні рішення. Поки їх немає, конфлікт в Донбасі залишатиметься постійним "подразником" для відносин Заходу з Росією, а для самої Росії - величезним тягарем», - резюмує російський дипломат.
Більше читайте в інтерв'ю Георгія Кунадзе на ONLINE.UA: Україні не варто воювати за Крим - російський дипломат про Донбас, гординю Путіна і втрати Москви.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?