Скандал: екс-регіонал накинувся з погрозами на митрополита
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал: екс-регіонал накинувся з погрозами на митрополита

Скандал: екс-регіонал накинувся з погрозами на митрополита
Джерело:  online.ua

Нардеп від фракції "Опозиційний блок" і бізнесмен Вадим Новинський накинувся на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook екс-депутата Рівненської обласної ради Степана Молчана.
"Учора народний депутат, член фракції "Опозиційного блоку", мільярдер Вадим Новинський в нецензурній формі і за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинко; погрожував "набити морду". Інцидент стався близько 14.30 години 23 червня в Корці Рівненської області після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі", - написав він.
Молчан пов'язав інцидент з позицією митрополита щодо незалежності української православної церкви від Московського патріархату.
Як стало відомо ТСН, митрополит розцінив подію з Новинським як загрозу життю і тиск на потерпілого і разом з кількома свідками написав заяви в правоохоронні органи за статтями "погрози вбивством" і за статтею про тиск на потерпілого і примус до відмови надання свідчень.
Адвокат митрополита Драбинка Денис Сидоренко зазначив, що його підзахисний сильно постраждав морально. За його словами, причиною суперечки стало розслідування Генпрокуратурою справи про викрадення митрополита за часів зниклого президента Віктора Януковича. В рамках цієї справи екс-нардепа Партії регіонів Новинського викликали на допити.
"Після богослужіння Новинський в супроводі озброєних охоронців скоїв по суті напад на Олександра з погрозами, з нецензурною лайкою, з посиланням на те, чому митрополит Олександр дає свідчення проти нього у справі про викрадення митрополита Олександра за часів Януковича, коли його незаконно утримували півроку. Зараз ця справа розслідується Генеральною прокуратурою, за нею проводяться слідчі дії, за нею Новинський викликався кілька разів на допити. І після цих допитів, судячи з усього, він вирішив так, в такій непристойній формі, безпосередньо на митрополита Олександра чинити тиск, як на потерпілого", - розповів Сидоренко.
Відзначається, що сам нардеп Новинський підтвердив факт розмови на підвищених тонах, але назвав інші причини суперечки: "Факту інциденту не було. Що ми говорили на підвищених тонах - підтверджую. Чоловіки іноді говорять на підвищених тонах, нічого страшного. Причина - у нас з ним дуже різні погляди на життя взагалі, на події в країні і на ситуацію в церкві. У нас кардинально розходяться погляди на діяльність церкви і на те, в якій зараз ситуації наклепу і брехні виявилася церква. З жодною кримінальною справою це не пов'язано".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше г убернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі назвав Новінського одним з тих, хто намагався розхитати ситуацію в Одесі 2 травня 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?