Сорос назвав пострадянську країну, яка далі всіх "втекла" від Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Сорос назвав пострадянську країну, яка далі всіх "втекла" від Росії

Сорос назвав пострадянську країну, яка далі всіх "втекла" від Росії
Джерело:  Відкрита Росія

За 25 років з моменту розвалу Радянського Союзу, з усіх пострадянських країн найбільш відокремитися від Росії вдалося Казахстану.


Про це заявив американський фінансист і інвестор Джордж Сорос, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Відкриту Росію".


"Це не просто пострадянські країни: вони інші. І найбільше відокремитися від Росії вдалося, як не дивно, Казахстану. Назарбаєв був завжди трохи більш освіченим, ніж інші, в колишні часи", - зазначив Сорос.


Також він додав, що президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв вже дуже довго при владі, і, нехай і допустив безліч помилок, але створив в країні освічений середній клас. "І навіть в державному університеті - не знаю, як він називається, - є більш високі стандарти, ніж в інших університетах в цьому регіоні. Там багато викладачів з-за кордону. Режим уклав дуже важливу угоду про співпрацю з ОЕСР. Вони намагаються залучити іноземний капітал для того, щоб вийти на ринок Росії", - розповів фінансист


"Казахстан докладає великих зусиль, щоб відокремитися від Росії, і я б сказав, що саме Казахстан - найбільш розвинена і незалежна з цих країн", - підкреслив Джордж Сорос.


Як повідомляв ONLINE.UA,  єдиним з глав держав, який приїхав на парад до Дня Перемоги в Москву, став Нурсултан Назарбаєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?