У Порошенко розкрили деталі його поїздки на Донбас і показали нові фото
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенко розкрили деталі його поїздки на Донбас і показали нові фото

У Порошенко розкрили деталі його поїздки на Донбас і показали нові фото

Радник президента України Петра Порошенка, відомий волонтер Юрій Бірюков, розповів про деталі поїздки голови держави на передову, у село Водяне, і зізнався, що ідея такої подорожі була озвучена понад рік тому.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера.

«По-перше, дякую Олексію Петрову (українській боєць з зони АТО – Ред.) за ідею. Вона була озвучена більше року тому і терпляче очікувала свого часу — несподіваний приїзд на передову. Так, із виконанням усіх пересторог, але - несподівано. Це ключовий фактор, адже знаючи звички деяких наших військових начальників, я б не збивувався фарбуванню бордюрів у Водяному, ага», — розповів Бірюков.

При тому він підкреслив, що головною небезпекою в плануванні подорожі була «можливий витік на "ту" сторону — це взагалі був головний "нічний жах".

«По-друге, дякую "винуватцю свята". Він моментально схвалив ідею, без заперечень, обмежень чи умов. Куди треба - туди і поїдем», — розповів він.

Крім того, Бирюков додав, що "останнім часом він (Порошенко - Ред.) намагається спілкуватися з бійцями напряму і без пафоса», і нагадав про телефонний дзвінок голови держави на передову, бійцям під Докучаєвськом

«І немає попереду (у близькій перспективі) виборів, і немає необхідності за будь-яку ціну набирати рейтинг. Зараз саме той момент, коли він став легко і невимушено давати "добро" на найсміливіші ідеї», — заявив волонтер.


Також радник президента подякував волонтерам Роману Доніку і Людмилі Негріу, без допомоги яких "ідея б не спрацювала» — курсуючи між необхідністю готувати приїзд і необхідністю зберігати режим над-над-над-таємності, без допомоги "всередині" неможливо було впоратись».


«Звичайно, дякую Степану Тимофійовичу (Степан Полторак, міністр оборони – Ред.). Він єдиний знав і допоміг напустити "туману", наказавши приготувати вертушки для свого позапланового візиту у якусь тилову частину Харківської області. Ага... От вже де бордюри сьогодні пофарбовані. І Андрій Іванович Таранов (замголови Адміністрації президента – Ред.), теж дуже і дуже - Укази і ордени, підготовка і додаткові ідеї», — написав Бирюков.


Крім того, він «величезне дякую тим, кого я не можу назвати за іменами, з спецслужби, яку не можна згадувати, не рубили ідеї, професійно спрацювали».


«А ще — дякую, найголовніше дякую, бійцям на передку. Нам було, куди їхати, ви звільнили цю території і ви її утримали. І ви її утримуєте, вдень і вночі. І що міг зробити саме для вас сьогодні Верховний Головнокомандувач? Так, Указ про демобілізацію, це для багатьох було дуууже бажано. А ще й 14 орденів и медалей, прямо там, прямо на бронік. Указ про нагородження був підписаний без прізвищ вранці, а заповнювався просто на передку. І орденські книжки заповнювались там само», — додав волонтер.

За його словами, під час візиту Порошенка на передовій були «нерівні слова подяки, нервові зітхання, розкриті від подиву очі і... сльози на очах одного з офіцерів... а ще – гордість, гордість за самих себе. Кращі з чоловіків. Це залишиться у мене в пам'яті. Назавжди».

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий волонтер Роман Донік розповідав, що існувала реальна небезпека для життя президента під час його подорожі на Донбас.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?