В Британії хочуть новий референдум з новими правилами
Категорія
Світ
Дата публікації

В Британії хочуть новий референдум з новими правилами

В Британії хочуть новий референдум з новими правилами
Джерело:  BBC

У Великій Британії понад 555 тисяч громадян підписали петицію з проханням провести повторний  референдум щодо членства країни у Європейському Союзі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

У петиції, розміщеній на сайті британського парламенту, люди запропонували ввести нове правило: повторний референдум потрібно проводити у випадку, якщо явка була нижою за 75%, або ж якщо доля тих, хто проголосував за чи проти виходу країни з ЄС складе менше 60%.

Варто зазначити, що парламент зобов'язаний розглянути будь-яку петицію, що набрала понад 100 тисяч підписів. У свою чергу, уряд Британії має обов'язково відповідати на петиції, що набрали понад 10 тисяч підписів.

На сайті Change.org понад 100 тисяч голосів набрала петиція до мера Лондона Садіка Хана з проханням оголосити столицю незалежним містом, яке б могло увійти до складу ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні було оголошено офіційні результати референдуму, згідно з якими 51,9% мешканців Великої Британії виступили за вихід країни з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?