Один з колишніх ватажків ДНР зізнався, чому провалилася "Новоросія"
Категорія
Україна
Дата публікації

Один з колишніх ватажків ДНР зізнався, чому провалилася "Новоросія"

Один з колишніх ватажків ДНР зізнався, чому провалилася "Новоросія"
Джерело:  Welt am Sonntag

Російський політтехнолог, екс-ватажок "Ради міністрів" так званої ДНР Олександр Бородай причиною провалу  проекту "Новоросії"  вважає військові невдачі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Бородая "Die Welt".


Проект передбачав захоплення півдня і сходу України, - від Харкова і до Одеси, але зважаючи на малий прогрес в цьому, політтехнолог називає появу ідеї "Новоросії" в медіа-просторі фальстартом.


"Частина провини на військові поразки покладається на росіянина, який брав участь в конфлікті з перших його днів. Колишній офіцер спецслужб Ігор Гіркін, відомий як Ігор Стрєлков, був кілька місяців "міністром оборони" у сепаратистів. На початку серпня, через кілька тижнів після того, як ракета "Бука" збила літак MH17 Малазійських авіаліній, він змушений був покинути Донецьк", - йдеться в статті.


Відзначається, що Бородай зі своїми людьми супроводжував його тоді до російського кордону. Його відхід був важким, так як Гіркін пручався. На ділі він на той час уже тиждень як не був міністром оборони, його накази не виконувалися. Натякали на психічну хворобу Гіркіна.


«У нього були напади істерики, він плакав, потім він ніби скам'янів і був пригнічений, - пояснює колишній "міністр державної безпеки ДНР" Андрій Пінчук. - Він не витримав свого випробувального терміну».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Ігор Стрєлков-Гиркин зізнався, що перші постріли на Донбасі зробили бойовики під його командуванням в Слов'янську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?