Сміхом відповідають на обстріли: з'явилося нове фото з передової на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Сміхом відповідають на обстріли: з'явилося нове фото з передової на Донбасі

Сміхом відповідають на обстріли: з'явилося нове фото з передової на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український журналіст Андрій Цаплієнко розповів, як військовослужбовці Збройних сил України зі сміхом ставляться до  обстрілу проросійськими бойовиками району Авдіївки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.


"Сьогодні я проспав артобстріл. Жаркий Авдіївський день виснажив мене, і я провалився в сон прямо на позиції гранатометників. Крізь сон я чув якісь далекі вибухи. Насправді падало близько і потужно. «Почалося?» «Мені б таке. Спиш собі далі», - бурчить наш водій Віталік. Падало так, що він спустився до прохолодної пивної. Але, з огляду на ситуацію, він вирішив, що шансів замерзнути більше, ніж потрапити під снаряд. Отже, через двадцять хвилин виліз з льоху", - написав журналіст.


Також він додав, що військовий Віталік пояснив, що обстріл почався о третій годині: "Свистів над будинком, як вертоліт! А падав він там, в ста метрах! Як ти таке проспав?".


Гранатомётчік Санта поправив, що обстріл почався о другій годині: "Били САУшкі. Поблизу. Вихід, і через кілька секунд вибух. Опрацьовували промислову зону, а потім фланги. Десь недалеко розвалили будинок".


"Насправді почалося значно раніше. Сліпа куля з гучним дзвоном врізалася в стіну в декількох сантиметрах від голови друга Люльки в той момент, коли він готував фантастично смачну вечерю (а ми це знімали). Люлька тільки розсміявся своїм попівським басом і продовжував крутити черпаком в котлі. «Воно тут кожен день літає. Добре, що в котел не потрапило і не зіпсувало нам вечерю» - каже Санта. Потім прилетіло щось важче. Мабуть, міни. Хлопці на кілька хвилин відволіклися від неймовірно смачної їжі, відстрілялися по позиціях бойовиків, і знову повернулися до своїх гарячих тарілок", - пише Цаплієнко.


Український журналіст зазначає: "Те козацьке в них, в цих людях, з якими я ділив вечерю. Не оселедець і не пісні, - які, звичайно, теж підняли настрій під обстрілом. А інше. Їх потужний сміх серед вибухів. Їх презирство до ворожих куль. Та й до того, їх величезний чорний котел, в якому парує якась суміш. Все це ніби хтось узяв з минулого і переніс через чотири століття до виснажливої ​​Авдіївської передової. «Як ми починаємо співати, вони відразу ж відкривають вогонь», - каже Лютий, взявши гітару в руки після чергової "відповіді" з СПГ".


"Шалені кулі нікого не цікавили. Санта міркував про те, чим він може допомогти семирічній дівчинці, яку батьки-п'яниці змусили жебракувати в прифронтовій смузі. Люлька співав свої пісні-думи. Сіро стримано розповідав про те, як після дембеля вирішив повернутися на передову. А Каспер згадував про маму в Італії і відмовлявся від добавки. Тому що, каже, здивується, коли побачить, що поправився на фронті. Звичайний фронтовий вечір. Один з кращих, що я зустрів на Донбасі. А далі була ніч. і САУшкі. Які я проспав. і вранці я побачив вас, хлопці, живими і в доброму непереможний дусі. Що ж може бути краще?", - резюмував Андрій Цаплієнко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в ніч на 24 червня бойовики так званої ДНР намагалися прорвати позиції українських військовослужбовців в районі промзони Авдіївки Донецької області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?