У мережі оприлюднили переписку Савченко з російською терористкою: опубліковані фото
Категорія
Політика
Дата публікації

У мережі оприлюднили переписку Савченко з російською терористкою: опубліковані фото

У мережі оприлюднили переписку Савченко з російською терористкою: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Проект "Миротворець" виявив листування  українського нардепа Надії Савченко, яка на той час перебувала в ув'язненні в Росії, з російської терористкою Марією Колядою.


Про це заявила волонтер Катерина Яресько, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook нардепа Антона Геращенко.


"Це з'ясувалося під час аналізу розкритої волонтерами проекту "Миротворець" поштової скриньки російської терористки Марії Коляди. Цей факт говорить про те, що доведена до відчаю Надія Савченко шукала будь-який варіант вирватися з російських катівень. І її можна в цьому зрозуміти. Можливо, недавні дивні заяви Надії Савченко про необхідність прямих переговорів з лідерами терористичних організацій Захарченко та Плотницьким, що збудоражили громадськість, були обумовлені тим, що Надія писала аналогічні листи і їм? Скільки ще таких листів було написано Надією Савченко і кому - час і аналіз поштових скриньок керівництва ЛНР/ДНР - покаже", - написав Геращенко.


Як зазначає Катерина Яресько, Коляда була затримана СБУ в Миколаєві 8.04.2014 за спробу організації масових заворушень із застосуванням насильства, захопленням адміністративних будівель і споруд, за підозрою в шпигунстві і диверсійній діяльності. У неї були вилучені травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами і методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. 16.09.2014 вона була звільнена в рамках обміну полоненими.


Лист на той момент ще кандидата в нардепи Савченко написаний 14.10.2014. За день до цього пройшло засідання суду з розгляду скарги захисту на проведення психіатричної експертизи, Надія не могла на ньому бути присутньою - з 10.10 вона перебувала в інституті імені Сербського. Засідання пройшло в закритому режимі. Державний центр соціальної та судової психіатрії Сербського надав документ, в якому говорилося, що переривати експертизу обвинуваченої «недоцільно», так як пауза може вплинути на її якість. В результаті суд постановив: розглянути скаргу без підсудної неможливо, однак і переривати експертизу не можна, тому наступне засідання пройде тільки по її закінченні.


"Таким чином стають зрозумілі обставини написання листа - Надія знаходиться на стаціонарній комплексній психолого-психіатричній експертизі, припускаємо, що обурюється цією обставиною", - пише Яресько.


Текст листа Савченко та відповіді їй від Коляди:



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Надія Савченко розповідала, навіщо їй розмови з ватажками так званої ДНР.















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?