Вихід Британії з Євросоюзу: стало відомо, чи варто остерігатися Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Вихід Британії з Євросоюзу: стало відомо, чи варто остерігатися Україні

Вихід Британії з Євросоюзу: стало відомо, чи варто остерігатися Україні
Джерело:  Голос Америки

Державний секретар Сполучених Штатів Джон Керрі, коментуючи  референдум у Великобританії за вихід з Євросоюзу, заявив, що США не змінюють політику щодо України та інших глобальних викликів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.
"Я хочу підтвердити зобов'язання США перед Євросоюзом і наш спільний план дій з Європою по Україні, ядерному нерозповсюдженню, зміні клімату, торгівлі і прав людини", - сказав він.
Керрі зазначив, що не дивлячись на результати референдуму, США і Великобританія залишаються "сильними і здоровими" союзниками по НАТО, постійними членами Ради Безпеки ООН, комерційними партнерами та близькими друзями.
"Одна річ, яка залишається незмінною, це американська сильна підтримка всіх наших європейських друзів і євроатлантичних відносин, що ґрунтуються на взаємній підтримці демократії, відданості миру і верховенство права", - додав держсекретар США.
Крім того, президент США Барак Обама, виступаючи на Глобальному саміті підприємців в Каліфорнії, заявив, що результати британського референдуму демонструють сучасні зміни і виклики, спричинені глобалізацією.
Раніше повідомлялося, що губернатор Одеської області  Міхеїл Саакашвілі вважає, що в світлі виходу Великобританії зі складу Європейського союзу Україна повинна зробити "невідкладні і необхідні заходи для виживання".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?