Стало відомо, про що Порошенко "ділився секретами" з військовими на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, про що Порошенко "ділився секретами" з військовими на Донбасі

Стало відомо, про що Порошенко "ділився секретами" з військовими на Донбасі

Стало відомо, що президент  Петро Порошенко під час своєї поїздки на Донбас  обговорював з військовими заборону відкривати вогонь у відповідь на обстріл бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook активіста Романа Доніка.
"Хочете реальної зради? Не жартую. У самого з голови вилетіло, а зараз ось згадав. На цій фотографії п'ятеро дядьків. Серйозні мужики, повинен сказати. Від кожного з них, від кого більше, від кого менше, але реально дох*на залежить. У самого "скромного" багаж відповідальності майже в тисячу солдатських життів і близько десятка опорників... Той дядечко що з сивою головою (ох*ніти за два роки вибілило як), питає у комбрига і комбата - "А що х*ню розповідають, що вогонь у відповідь заборонений? Хто забороняє?". Ну не так звичайно, без х*ні, але на зразок того. І тут в присутності Міністра Оборони і Начальника Генерального Штабу, комбриг і комбат відповідають, що заборони немає. Що вогонь відкривається за рішенням командира на місці, а потім доповідається вищому командуванню", - написав він.
За його словами, є розпорядження про заборону на вогонь у відповідь.
"Ну по 128 бригаді, в заборону відповіді, я не особливо то й вірив. Навіть без рапортів про нагородження, де то з гранатомета сепарам в амбразуру закинуть, то розрахунок АГСа угандошать, про ДШК взагалі помовчу, сумно за настріл. Ну ще ходять легенди, що ночами працює арта і луплять міномети. Але це швидше за все легенди. Але ж є розпорядження Бесараба про заборону на вогонь, на яке посилається реально не один командир? І що тоді виходить? Я так і не зрозумів. Хто Бесараб? Якщошо мова не про арту йде, а про відповідь АГСами, 12,7, 30мм гарматами і ЗУшками", - зазначив активіст.
Раніше боєць 53-й механізованої бригади Андрій Римарук написав в Facebook про те, що глава штабу Антитерористичної операції Сергій Бесараб заборонив українським військовим просуватися вперед і назвав звільнення підконтрольних бойовикам районів "захопленням ворожих територій".
Нагадаємо,  під час візиту Петра Порошенка на передову зони АТО на Донбасі бойовики не припиняли обстрілу позицій українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?