В Україні розповіли, як Путін помилився з бойовиком Стрєлковим
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розповіли, як Путін помилився з бойовиком Стрєлковим

В Україні розповіли, як Путін помилився з бойовиком Стрєлковим
Джерело:  online.ua

Відомий  донецький журналіст і блогер Денис Казанський  заявив, що президент Росії Володимир Путін зробив помилку, вирішивши, що бойовик Ігор Стрєлков зможе створити армію так званої "Новоросії" з жителів Донбасу.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Месснер (російський офіцер, відомий військовий теоретик - ред.) описав таку технологію. Спочатку заходить загін на територію держави, де потрібно спровокувати війну, потім диверсанти першими натискають на курок, вербують місцевих, створюють повстанські загони. На цій основі з місцевих формується армія. Так і робили на Донбасі. Розраховували, що Стрєлков почне вбивати, всі піднімуться і повстануть, підуть в армію Стрєлкова. Не вийшло", - сказав Казанський.
За його словами, для Росії стало несподіванкою, що Україна зможе дати відсіч бойовикам на Донбасі.
"Пам'ятаєш, було знамените звернення: Стрєлков скаржиться, що донбасівці не йдуть до нього битися за "Новоросію"? Ось такий був розрахунок у Росії: не палитися, не брати участь, обійтися партизанськими загонами. Коли ж Україна стала серйозно воювати - це була несподіванка. Думали, що, як в Криму, всі обоср*ться, а коли Україна почала сепарів витісняти, у Путіна не залишилося вибору: стали стріляти "Градами" з території РФ, а потім кинули війська. Зрозуміло, що це палево, і російські попалися багаторазово - але нічого не вдієш", - зазначив журналіст.
Читайте  повний текст інтерв'ю Дениса Казанського ONLINE.UA: Путін не збирався вводити війська, але не вистачило фанатів "Новоросії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?