Вихід Британії з ЄС: Сорос зробив заяву про катастрофу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вихід Британії з ЄС: Сорос зробив заяву про катастрофу

Вихід Британії з ЄС: Сорос зробив заяву про катастрофу

Американський мільярдер та інвестор Джордж Сорос вважає, що економіка і жителі Британії сильно постраждають в результаті  виходу Сполученого Королівства з Європейського союзу, а сам Євросоюз очікують серйозні потрясіння.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"Катастрофічний сценарій, якого багато хто боявся, реалізувався, зробивши дезінтеграцію ЄС практично незворотною", - йдеться в статті Сороса, опублікованій на порталі Project Syndicate.


На його думку, після виходу з ЄС економіці і жителям Британії "належить значно постраждати в короткостроковій або середньостроковій перспективі".
"Фунт обрушився до найнижчого положення більше ніж за 30 років безпосередньо після голосування, а фінансові ринки всього світу залишаться в нестабільному стані до тих пір, поки буде тривати складний процес переговорів про політичний та економічний поділ з ЄС", - прогнозує фінансист.
"Наслідки для реальної економіки будуть порівняні лише з фінансовою кризою 2007-2008 років", і мова йде про виживання "європейського проекту". Brexit "відкриє шлюзи" для євроскептичних партій: "Не встигли оголосити результат референдуму, як французький "Національний фронт" вже закликав до Frexit, а популіст з Нідерландів Герт Вілдерс - до Nexit", - зазначає Сорос в своїй статті.
Аналізуючи кампанію прихильників Brexit, фінансист зазначає, що на рішення британців вплинули не раціональні доводи, а криза з біженцями і страх перед "неконтрольованою міграцією".
Сорос вважає, що тим, хто вірить в цінності і принципи ЄС, "слід об'єднатися і грунтовно реформувати його, щоб врятувати".
Раніше повідомлялася, що  молодіжна організація "Справжні фіни" 20 червня створила петицію з вимогою провести референдум про членство Фінляндії в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?