З чого починалася ДНР: очевидець розповів неприємну для Росії правду
Категорія
Україна
Дата публікації

З чого починалася ДНР: очевидець розповів неприємну для Росії правду

З чого починалася ДНР: очевидець розповів неприємну для Росії правду
Джерело:  online.ua

Журналіст і блогер Денис Казанський

, який був очевидцем подій в Донецьку в 2014 році, спростував версію Росії про те, що в так зване "ополчення" пішли жителі міста, розповівши, що коли починалася так звана ДНР, на бік сепаратистів встали в основному місцеві наркомани, алкоголіки і бандити.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


Зокрема, він розповів, як біля його будинку сепаратисти грабували магазини.


"І ось ці магазини, куди вікна виходять, їх почали грабувати в травні. Пам'ятаю, було вже тепло, я прокидаюся від звуку розбитого скла. Виглядаю, біля магазину-скельця двоє малоліток, років по чотирнадцять пацанам. Вони розбили кватирку і відбігли, дивляться - чи немає кого всередині? Ні, ніхто не вийшов, і вони повертаються, я помітив велику сумку. залазять в скляшку, проходить кілька хвилин, і спочатку сумка вилітає, потім самі вискакують: видно, взяли по-швидкому горілку, пиво, чіпси. З сумки вивалюються якісь пакетики, пацани ховаються у дворах. І через пару хвилин приїжджає машина - приватна охорона, значить, сигналізація ще працювала", - згадує журналіст.
За його словами, в будівлі ОДА, захопленій сепаратистами, була "цитадель всіх мародерів".
"А вдруге пограбували інший магазин, серйозніший. Досить великий магазин, там алкоголем торгували, і розливайка була. Туди під'їхали чуваки на "Деу" без номерів, голі по пояс, і стали ламати двері. Це з захопленої ОДА приїхали, там була цитадель всіх мародерів. Вони по місту курсували, з магазинів виносили, що їм потрібно. Виламали двері і носили ящиками, завантажували в машину. того разу охорона вже не приїхала. Або просто: стоїть машина, вночі хтось підійшов, вибив цеглиною бічне скло, завила сигналізація, злодій щось витягнув з салону і далі пішов. Ось такі почали творитися нехороші справи в центрі Донецька", - розповідає Казанський.
Він також розповів про те, що відбувалося на околицях міста.
"Я там навіть не хотів показуватися, на блокпостах почалося свавілля. Якраз травень - це був найстрашніший час, коли почалися люті віджимання. Я відчував, що опинився в фільмі про Робокопа. Донецьк-то яким був: порядок, чистота, вулиці завжди підмітали, комунальники працювали. А тут Африка почалася. Найстрашніші мародерські пости були в західній частині міста - Текстильник, Лідіївка, туди я взагалі ніколи не їздив. Як почалася ДНР, там кожен день когось мочили, відбирали машини, викрадали. машини відбирали просто на блокпостах. Люди кричали, їх витягали з-за керма, били. Ці райони і до війни вважалися неблагополучними: Абакумова, Лідіївка, там майже все зараз роздовбане - снаряди прилітали. Віддалені нетрі, приватний сектор: наркоманів була купа, жили алкаші. І вся ця пиз*ота пішла в "ополчення", встала на блокпости, і почався жах. А на Калинівці було тихо, ось там, де ти у мене був в гостях - там було відносно спокійно", - зазначає Казанський.
Читайте  повний текст інтерв'ю Дениса Казанського ONLINE.UA: Путін не збирався вводити війська, але не вистачило фанатів "Новоросії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?