Чи можна українським військовим стріляти по бойовиках: з'явилося нове пояснення
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можна українським військовим стріляти по бойовиках: з'явилося нове пояснення

Чи можна українським військовим стріляти по бойовиках: з'явилося нове пояснення

Волонтер і активіст Роман Доник

 спробував розібратися, чи можна українським військовим відкривати вогонь у відповідь на обстріл бойовиків, розповівши, що останнім часом була всього одна заборона на стрілянину - на Великдень.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook активіста.


"А я все таки хочу розібратися. По забороні на відповідь від Бесараба. Є інформація (джерелам можна довіряти), що була останнім часом всього одна заборона на стрілянину - на Великдень, щоб не провокувати. Що ніяких заборон на відповідь більше не було. Мова не про арту. Я чув про заборону на відповідь тільки в мережі й по телефону від колег волонтерів. На передку, у наших підшефних все в порядку з цим. Ще була заборона на стрілянину на полігоні недалеко від штабу АТО. Але це в приницпі пояснюється, хоча мене і ппц як бісить. Є ще заборона стрільби на полігонах в зоні 10 або 15 км від лінії розмежування. Мотивація логічна - на тому боці може бути чутно і орки це все дають зафіксувати ОБСЄшникам як вихідні і обстріли їх позицій. Але я все таки хочу розібратися саме з відповідю", - написав він.


Доник намагається зрозуміти звідки пішла дезінформація про заборону відкривати вогонь у відповідь.


"Була заборона або не було. Якщо була, то коли і від кого. А якщо не було, то так само звідки деза пішла і від кого. У мене є вроджений дефект - геть відсутнє чиношанування. Користуючись ним, "прийнявши вигляд хвацький і злегка придуркуватий", я питаю зазвичай про ті речі, про які люди системні "соромляться". Але у випадку з забороною на відповідь, я бачив реакцію НГШ. Він нічого про це не знає. зазвичай, такі слизькі речі починають заговорювати. Що мовляв - хтось, не так щось зрозумів, перекрутили і так далі. Але по забороні на відповідь подив".


Раніше активіст повідомляв, що

президент Петро Порошенко під час своєї поїздки на Донбас обговорював з військовими заборону відкривати вогонь у відповідь на обстріл бойовиків

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?