Brexit і безвізовий режим: в МЗС зробили важливу заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Brexit і безвізовий режим: в МЗС зробили важливу заяву

Brexit і безвізовий режим: в МЗС зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про те, що  рішення Великобританії про вихід з ЄС  може на місяць затримати надання українцям безвізового режиму з Євросоюзом.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


"Я вважаю, що в короткостроковій перспективі впливу на важливі для нас речі не буде. Безумовно, це може на місяць відкласти дискусію про безвізовий режим», - заявив Клімкін.


За його словами, Європейський парламент в найближчі 2-3 дня мав затвердити механізми реагування на міграційні ризики, проте «зараз, звичайно, всі говоритимуть тільки про Brexit».


«Таким чином, це може на кілька тижнів затримати (надання Україні безвізового режиму - ред.), Але фундаментальною затримки не буде, не потрібно говорити, що це переноситься на наступний рік", - вважає глава МЗС.


Він також висловив упевненість в тому, що ЄС не буде відмовлятися від своїх політичних обіцянок Україні в частині повної імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС.


У той же час, за словами Клімкіна, він до останнього розраховував на протилежний результат голосування на референдумі в Великобританії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що безвізовий режим України з країнами Євросоюзу можуть ввести вже восени 2016 року.


Нагадаємо, громадяни Великобританії на історичному референдумі проголосували за вихід країни з Євросоюзу. Скорочено цей референдум називають Brexit, від слів Britain (Британія) і exit (вихід).


"За" відповідне рішення проголосували 51,9% британців, проти - 48,1. Таким чином, Великобританія стала першою країною, яка вийде з ЄС з моменту його утворення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?