У Польщі атакували учасників української акції: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі атакували учасників української акції: з'явилися фото

У Польщі атакували учасників української акції: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

В Перемишлі  у сусідній Польщі  група польських націоналістів напала на процесію греко-католиків і православних, яка йшла на місцеве українське військове кладовище для вшанування пам'яті воїнів української визвольної боротьби.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  «Простір».


На військовому цвинтарі в Перемишлі знаходяться могили українських січових стрільців та воїнів Української галицької армії. Також на цьому кладовищі є дві братські могили українських повстанців, які загинули в 1946 і 1947 роках.


За словами співробітника прес-служби поліції Перемишля Богуслава Себастяняка, «десятки людей увірвалися на вулицю і спробували зупинити ходу. Поліція розділила їх".


За його словами, поліції не було ніякої необхідності застосовувати силу.


Також в поліції Перемишля повідомили, що нападники на не ідентифікують себе з якоюсь групою.


У той же час голова Об'єднання українців у Польщі Петро Тима, який брав участь в урочистостях, зазначив, що нападники були в футболках з символікою польської націоналістичної «Організації Усепольской Молоді».


Як повідомляв ONLINE.UA,  глава Організації українських націоналістів (ОУН) Микола Коханівський порівняв представників сексуальних меншин з проросійськими бойовиками так званої ДНР.











Фото: prostir.pl



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?