Савченко чекає, що українці і росіяни будуть "добрими сусідами"
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко чекає, що українці і росіяни будуть "добрими сусідами"

Савченко чекає, що українці і росіяни будуть "добрими сусідами"
Джерело:  online.ua

Народний депутат Надія Савченко, звільнена з російського полону, заявила про те, що росіянам і українцям краще бути "добрими сусідами", ніж "поганими братами".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Савченко Sobesednik.ru.


Відповідаючи на питання, чи змінилася Україна за той час, поки Савченко перебувала в російській в'язниці, народний депутат відповіла: «Дуже сильно змінився народ. Ви цього побачити не можете, бо не заглянете в душу кожної людини. А люди стали набагато сильніше. Це не можна оцінити ні з політики, ні з економіки ... Всі труднощі з економікою є, так. Але люди - інші. І по тому, як ми будемо працювати, ви побачите, наскільки зросла Україна», - заявила Савченко.


Далі журналіст запитав про те, чи зможуть росіяни та українці бути «братами» в подальшому, і Савченко відповіла: «Братами - ні. Ми будемо добрими сусідами. Мені здається, краще бути добрими сусідами, ніж поганими братами».


«Я ще в чотирнадцятому році написала лист - він потім в моїй книжці був надрукований - про те, які категорії людей є на війні. Це довго переповідати, але якщо коротко - там є солдати, найманці, мародери, є люди, які взялися за зброю, тому що повелися на ідею ... І якщо прибрати якісь категорії, війна стає чистішою», - продовжила Савченко, коментуючи склад учасників війни на Донбасі.


«Я бачила дві війни, вони нічим не відрізнялися одна від одної, і підозрюю, що всі вони однакові, просто історики їх подають по-різному. Не буває чорно-білих воєн. А ця - взагалі сіро-буро-малинова, і чисті люди є з обох сторін. Але я за те, щоб воювали солдати, а населення в це не втручалася, інакше світ стає проблематичнішим», - вважає народний депутат.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Надія Савченко зізналася, що сподівається "розбудити українців" в ватажках бойовиків ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?