Коротка спідниця не дає права мене ґвалтувати: жорстка фотосесія
Категорія
Відносини
Дата публікації

Коротка спідниця не дає права мене ґвалтувати: жорстка фотосесія

Коротка спідниця не дає права мене ґвалтувати: жорстка фотосесія
Джерело:  yanamazurkevich.com

Ні довжина спідниці, ні алкоголь, ні інші речі не дозволяють ґвалтувати жінку. Це тема проекту фотографа Яни Мазуркевич, створеного у відповідь на резонансну справу американця Брока Тернера.


Про це повідомляє Lady.ONLINE.UA з посиланням на персональний сайт фотографа.


Героїні фотосесії тримають в руках плакати, написи на яких стверджують:


- Ви не повинні очікувати, що вас зґвалтують;


- Ви повинні мати можливість ходити поодинці без страху;


- Якщо ви дружите, це не означає, що ви погодилися на секс;


- Відповідь «так» один раз не дає вічного дозволу;


- Довжина вашого одягу не дає права вас гвалтувати;


- Якщо ви п'яні, вас не мають права ґвалтувати;


- Нам не потрібне суспільство, яке вважає насильство нормою;


- Ви ні в чому не винні!


Цей фотопроект - один з багатьох протестів проти рішення судді Аарона Перскі про шестимісячний термін покарання для студента Стенфорда Брока Тернера, який зґвалтував дівчину, коли вона була без свідомості через випитий алкоголь.


20-річний студент-спортсмен Тернер і його 23-річна жертва познайомилися на студентській вечірці. Дівчина, яку преса називає вигаданим ім'ям Джейн Доу, в той вечір розлучилася з хлопцем і постаралася знайти розраду в алкоголі.


Тернер пізніше знайшов її на вулиці у відключці і почав ґвалтувати. Перервали його два хлопці-перехожих, які і викликали поліцію. Сам студент говорив, що «тільки приголубив» дівчину і що «їй сподобалося».



Брок Тернер

Джейн без свідомості відвезли в лікарню, де провели експертизу. Про те, що вона - жертва насильства, дівчина дізналася з преси.


На початку червня Тернеру було винесено вирок. Відповідно до законів, він повинен був отримати 15 років тюремного ув'язнення. Але суддя вирішив, що хлопець з хорошої сім'ї, без судимостей, спортсмен не повинен сидіти стільки і засудив його до шести місяців.


Цей вирок, а також слова батька ґвалтівника Дена Тернера - «Мій син не повинен так багато платити за 20 хвилин дії» - привели до протестів в США.


На сайті Change.org вже 1,269,438 людей підписали петицію, яка вимагає звільнити суддю. Але деякі колеги Аарона Перскі й інші люди захищають суддю і Брока Тернера, відзначаючи, що жертва сама спровокувала насильство своїм станом.


Як повідомляв ONLINE.UA, чотири роки тому, в ніч на 10 березня 2012 року 24-річний Максим Присяжнюк, 23-річний Євген Краснощок і 22-річний Артем Погосян зґвалтували 18-річну Оксану Макар, а потім, щоб приховати сліди злочину, спробували її спалити живцем на покинутій будові.


Незважаючи на спроби медиків врятувати потерпілу, дівчина померла. 27 листопада 2012 року Центральна райсуд Миколаєва виніс вирок обвинуваченим у "справі Макар".


За скоєний злочин Євгенія Краснощока засудили до довічного ув'язнення, Максима Присяжнюка і Артема Погосяна позбавили волі на 15 і 14 років відповідно. Апеляційні скарги на вирок від представників потерпілої сторони і від обвинувачених судді відхилили.


Хоча злочин було дуже страшним, знайшлися ті, хто засуджував саму Оксану Макар і шкодував ґвалтівників. Зокрема, шоумен Андрій Малахов у своїй програмі заявив, що якби дівчина «в'язала гачком вдома», а не пила в нічному клубі, нічого б не сталося.

















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?