В ОБСЄ підтвердили, що бойовики ДНР самі стріляють по Донецьку: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОБСЄ підтвердили, що бойовики ДНР самі стріляють по Донецьку: опубліковані фото

В ОБСЄ підтвердили, що бойовики ДНР самі стріляють по Донецьку: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

У Спільному центрі по координації і контролю  і Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі спростували інформацію бойовиків так званої ДНР про нібито скоєні підрозділами Збройних сил України обстріли житлових кварталів Донецька, в результаті чого були пошкоджені дитяча поліклініка і житлові будинки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення прес-офіцера СЦКК Віталія Іванова, опубліковане на сторінці штабу АТО в Facebook.


Відзначається, що 24 червня на сайті окупаційної «адміністрації Донецька» була розміщена інформація про нібито обстріли житлофонду нібито з боку ЗСУ, пізніше в російських пропагандистських ЗМІ почала з'являтися інформація про те, що в результаті обстрілу було пошкоджено житлові будинки та дитяча поліклініка.


«Проведений детальний аналіз фотофіксації одного з епізодів оприлюдненої інформації підтвердив найгірші побоювання - незаконні збройні формування знову зважилися на чергову цинічну провокацію», - сказано в повідомленні.


За словами Іванова, бойовики самі обстріляли поліклініку №3 міської лікарні №25, що знаходиться за адресою: вул. Бірюзова, 35а.


Було встановлено, що обстріл вівся з північно-східного напрямку - протилежного боку від позицій ЗСУ.


Разом з тим, згідно з даними СЦКК, в ніч з 23 на 24 червня російська сторона Центру не зафіксувала фактів обстрілів Донецька з боку сил АТО.


Висновки української сторони СЦКК в своєму звіті від 25 червня підтвердила і Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ:


«СММ уточнювала повідомлення про обстріл. У житловому районі підконтрольного «ДНР» Кіровського району (8 км на захід від центру Донецька) СММ бачила чотири відносно свіжі воронки, які, за оцінками спостерігачів, виникли внаслідок ударів від пострілів артилерійськими снарядами (невстановленого калібру), два з яких були випущені з північного-східного напрямку. СММ бачила зруйнований дах дев'ятиповерхового будинку і сліди від осколків на сходах першого поверху лікарні. Жителі розповіли спостерігачам, що обстріл відбувався протягом минулої ночі», - сказано в повідомленні СММ ОБСЄ.


«Отже, і українська сторона, і представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ ... одностайні у своїх висновках - обстріл житлового будинку за адресою: м.Донецьк, вул. Бірюзова 35а був здійснений з напряму і місця, де українські Збройні Сили, на жаль, поки відсутні", - сказано в повідомленні штабу АТО.


"У той же час, з огляду на наявність в окупованому Донецьку і околицях великої кількості озброєння НВФ ОРДО, яке давно має бути відведеним на певні Мінським угодами відстані, а також отриману інформацію, можна стверджувати про факт чергової цинічної провокації, проведеної ОРДО проти народу України, який змушений нині проживати в захопленому НВФ ОРДО місті», - зазначають у штабі АТО.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше в СЦКК заявляли, що проросійські бойовики, які окупували український Донецьк, поширюють в мережі фейкову інформацію про обстріл, нібито проведених військовослужбовцями Збройних сил України.















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?