Німеччина і Франція придумали глобальну перебудову ЄС: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина і Франція придумали глобальну перебудову ЄС: з'явилися подробиці

Німеччина і Франція придумали глобальну перебудову ЄС: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Німеччина і Франція після проведення  референдуму в Великобританії, на якому більшість британців висловилися за вихід країни з ЄС, підготували план реформ Євросоюзу, який передбачає глибоку інтеграцію країн-членів ЄС.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на польський телеканал TVP Info.


У розпорядженні каналу виявилася копія відповідного документа, підписаного представниками МЗС Німеччини та Франції.


За даними TVP Info, 27 червня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр має намір надати даний дев'ятистранічний документ колегам з "Вишеградської четвірки" на зустрічі в Празі.


За даними аналітиків телеканалу, "якщо запропонований документ буде реалізований, то замість Європейського Союзу буде створена єдина європейська держава, яка буде залежати від найсильніших на сьогодні європейських гравців".


Країни-члени нового союзу фактично не матимуть права на свою власну армію, власні спецслужби, окремий кримінальний кодекс, національну валюту, також планується створити єдині силові служби і податкову систему.


Крім того, держави-члени нового союзу фактично втрачають контроль над своїми кордонами і процедурами прийому і переселення біженців.


Проект також передбачає введення єдиної візової системи, спільної зовнішньої політики, а також обмеження ролі НАТО в Європі.


"Франція і Німеччина поділяють спільну долю і загальний набір цінностей, які призводять до ще більш тісного союзу між нашими громадянами. Тому ми будемо прагнути до політичного союзу в Європі і запросимо європейців взяти участь в цьому проекті", - сказано в анотації до документа.


Як повідомляв ONLINE.UA, громадяни Великобританії на історичному референдумі проголосували за вихід країни з Євросоюзу. Скорочено цей референдум називають Brexit, від слів Britain (Британія) і exit (вихід).


"За" відповідне рішення проголосували 51,9% британців, проти - 48,1. Таким чином, Великобританія стала першою країною, яка вийде з ЄС з моменту його утворення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?