У Грузії розгорається скандал через важливе рішення по армії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії розгорається скандал через важливе рішення по армії

У Грузії розгорається скандал через важливе рішення по армії
Джерело:  online.ua

Голова парламентського комітету з оборони і безпеки Іраклій Сесіашвілі висловився проти одноосібного рішення міністра оборони Грузії Тінатін Хідашелі про скасування обов'язкового призову в  збройні сили сили Грузії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «І нтерфакс-Україна ».


За його словами, Хідашелі, яка скоро має покинути свій пост, ні з ким не погоджувала своє рішення.


"Це не правильно, тим більше, що це рішення не було погоджено ні з президентом, ні з Радою безпеки, ні з прем'єр-міністром, ні з парламентським комітетом з оборони і безпеки", - заявив Сесіашвілі.


Він також підкреслив, що дане питання «дуже чутливе» і вимагає серйозного обговорення в парламенті, уряді і в колах військових експертів.


Відзначимо, що Хідашелі 27 червня підписала наказ про скасування обов'язкового військового призову в збройні сили Грузії.


"Збройним силам не потрібні військовослужбовці, яких насильно привели на службу", - сказала Хідашелі.


За її словами, як міністр оборони вона має право прийняти таке рішення, однак майбутній міністр оборони, якщо вважатиме за необхідне, зможе його скасувати.


У той же час рішення Хідашелі не схвалюють і військові експерти.


Зокрема, колишній міністр оборони Грузії Давид Тевзадзе заявив, що для захисту країни армія, що складається тільки з «контрактників», буде недостатньою.


"Скільки б не було бажаючих записатися на контрактну службу, цього все одно не вистачить", - зазначив Тевзадзе.


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський політолог, публіцист і вчений Андрій Піонтковський вважає, що в якості наступного об'єкта для військових дій Росія вибере Грузію, і з цим пов'язано загострення в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?