Екс-прем'єр країни-сусідки України отримав тюремний строк
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-прем'єр країни-сусідки України отримав тюремний строк

Екс-прем'єр країни-сусідки України отримав тюремний строк
Джерело:  interfax.com.ua

У Молдові

 екс-прем'єр-міністра країни Влада Філата засудили до дев'ятирічного тюремного ув'язнення.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Попри те, що прокурори вимагали 19 років в'язниці, Філата було засуджено за однією із статей обвинувачення до 9 років тюрми, а по іншій - до 8 років. Також суд вирішив позбавити його державної нагороди – Ордену Республіки, а також зобов'язав сплатити штраф у 60 тисяч леїв (близько 3 тисяч доларів США).

Екс-прем'єра звинувачували у крадіжці грошей із банківської системи країни.

Як відомо, Філат був відправлений у відставку після звинувачень у корупції і затриманий 15 жовтня 2015 року у будинку парламенту.

Незадовго перед тим депутати за наполягання генерального прокурора позбавили Філата депутатської недоторканності за звинуваченнями у прихованій корупції та отриманні вигоди з власного впливу. 

Приводом для відкриття справи стала явка з повинною бізнесмена Ілана Шора, який розповів, що екс-прем'єр вимагав від нього гроші, речі і послуги на сотні мільйонів доларів.

Під час обшуку в одному з будинків Філата і в будинку його батьків були вилучені документи, пов'язані із незаконними оборудками у Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, а також записи, що доводять - за деякими політиками велося спостереження. 

Низка документів зберігалася під грифом "таємно". Також слідчі знайшли банківські карти, цифрові носії та дорогі годинники вартістю у сотні тисяч леїв. На 5 дорогих машин Філата було накладено арешт.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Молдові знайшли слід «рейдера №1» з колишнього СРСР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?