Значення Brexit для України: британський посол прояснила ситуацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Значення Brexit для України: британський посол прояснила ситуацію

Значення Brexit для України: британський посол прояснила ситуацію

Після  референдума про вихід з Євросоюзу Велика Британія  продовжуватиме підтримку України, засуджуючи російську анексію Крима і агресію на Донбасі.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її блог на  Украинской правде.

«Якщо коротко, то Велика Британія продовжить стояти пліч-о-пліч з Україною. Із самого початку ми зайняли сильну позицію і засудили нелегальну анексію Криму Росією та її агресію на Донбасі», — підкреслила вона.

Також Гоф додала, що «підтримка і навчання, яке ми надаємо в межах оборонного співробітництва ORBITAL, допомагають рятувати українські життя на полі бою».

«Ми також підтримуємо реформи у сфері оборони України, череж нашого спеціального радника з питань оборони у Міноборони України і цільову допомогу», — зазначила вона.

За словами дипломата, наступного місяця «відбудеться саміт НАТО у Варшаві, і ми з нетерпінням очікуєм презентації Стратегічного оборонного бюлетеню України і продовжимо співробітництво з партнерами по НАТО, аби запевнити наших регіональних партнерів у стратегічній підтримці».

«Велика Британія продовжуватиме допомагати Україні у боротьбі з корупцією, зокрема, шляхом підтримки Генпрокуратури і Національного антикорупційного бюро. Наше фінансування і в подальшому буде сприяти реформаторським зусиллям України, і ми продовжимо надавати гуманітарну допомогу постраждалим від конфлікту», — сказала вона.

Также дипломат зазначила, що Велика Британія буде готуватися до переговорів щодо виходу з ЄС.


Як повідомляв ONLINE.UA,  за вихід Британії з ЄС на референдумі проголосоували 51,9% британців, проти - 48,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?