Порошенко розповів, як Brexit відіб'ється на скасуванні віз до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко розповів, як Brexit відіб'ється на скасуванні віз до ЄС

Порошенко розповів, як Brexit відіб'ється на скасуванні віз до ЄС

Керівництво Євросоюзу запевнило президента України Петра Порошенка  в тому, що введення безвізового режиму для українців не буде затримуватись через вихід Британії з ЄС.
Про це голова держави заявив після зустрічі із лідерами ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на УНИАН.
«Нам це було зазначено і підтверджено, що Україна виконала усі свої зобов'язання щодо Плана з безвізового режима", — заявив Порошенко.


Також президент підкреслив, що очікує завершення формальних процедур у комітетах Європарламенту до початку літніх канікул.


«Я не бачу якихось складнощів, але є об'єктивні труднощі, які з'явилися у зв'язку із Brexit, але це лиш відтермінування на дні чи, може, на тижні», — підкреслив він.


За його словами, європейська і українська сторони "скоординували дії з безвізового режима".

Нагадаємо, раніше  президент Європарламенту Мартін Шульц запевнив, що "внутрішні процедури, пов'язані з виходом Британії з ЄС не вплинуть на готовність до введення безвізового режиму для України ».
Як повідомляв ONLINE.UA, 23 червня на референдумі у Британії перемогли прихильники виходу країни з ЄС: за проголосували 51,9% громадян, проти – 48,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?