Євросоюз визнав Росію "ключовим стратегічним викликом"
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз визнав Росію "ключовим стратегічним викликом"

Євросоюз визнав Росію "ключовим стратегічним викликом"

У новому політичному документі  Європейського союзу, досягнутому шляхом компромісу з членами співдружності, говориться, що Росія є "ключовим стратегічним викликом" для ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
Документ, який повинен бути схвалений на саміті ЄС 28 червня, був розроблений дипломатичним корпусом після того, як в минулому році лідери закликали представника Євросоюзу із зовнішньої політики Федеріку Могеріні до створення "орієнтира Європейського Союзу для дій в майбутньому".
При цьому Литва і Польща, які займають жорстку лінію по відношенню до Кремля, хотіли, щоб в документ було внесено фразу "стратегічна проблема" щодо ролі Росії в європейській політиці. Раніше таке формулювання вживав президент Євроради Дональд Туск.
Однак інші члени ЄС, переважно з півдня Європи, хотіли вписати в документ фразу, близьку до "стратегічний партнер", яка використовувалася до 2014 року, коли Росія анексувала український Крим і почала агресію на Донбасі.
Зараз документ складається з 32 сторінок. У ньому говориться, що ЄС "не визнає нелегальної анексії Криму та дестабілізації на сході України".
Раніше повідомлялося, що  президент Петро Порошенко може зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним в рамках переговорів "нормандської четвірки" на початку липня перед самітом НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?