На президента Німеччини напали: стали відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

На президента Німеччини напали: стали відомі подробиці

На президента Німеччини напали: стали відомі подробиці

На  президента Німеччини Йоахіма Гаука  під час його відвідин Зебніца (федеральна земля Саксонія) 26 червня напав 30-річний неонацист.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutshe Welle.
Візит німецького президента спровокував заворушення на вулицях Зебніца. Присутні в місті праві екстремісти зустріли Гаука транспарантом "Ласкаво просимо в темну Німеччину".
Близько 200 активістів стали викрикувати образи і лайки на адресу президента ФРН. Крім іншого Гаука називали "зрадником батьківщини". Один з маніфестантів кинув у главу держави важким предметом. Поліція була змушена застосувати для розгону учасників недозволеної акції балончики з перцевим газом.
Бургомістр міста Майк Рук заявив, що організатори поїздки Гаука в Зебніц знали, що під час його перебування в Саксонії можуть статися заворушення. Рішення вийти на площу, де вже зібралися незадоволені активісти, було, за словами Рука, "усвідомленим" і його приймали спільно з президентом і прем'єр-міністром землі Станіславом Тілліхом. Бургомістр також повідомив, що активних протестувальників було близько 30, а всього серед учасників акції було лише десять відсотків жителів Зебніца, інші приїхали з Дрездена, Галле, Дессау і Делича.
Рук назвав поведінку демонстрантів "безмежною дурістю".
"Те, що відбулося в неділю в Зебніці, неприйнятне. Абсолютно ясно, що межі свободи слова були порушені. Цим екстремістам не можна поступатися ні в чому. Вони не є "частиною того суспільства, яке ми прагнемо створити", - додав бургомістр Зебніца, зазначивши, що, якби подібна ситуація ще раз, він повів би себе "точно так же, як і в минулі вихідні".
Саксонська поліція порушила кримінальну справу стосовно 30-річного неонациста, обвинувачуваного в спробі завдати тяжкі тілесні ушкодження Гауку.
Раніше повідомлялося, що  в німецькому місті Фірнхайм, під Франкфуртом, поліція оточила кінотеатр, в якому забарикадувався озброєний чоловік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?