Чи досягне Путін "особливого статусу" ДНР-ЛНР: з'явився прогноз
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи досягне Путін "особливого статусу" ДНР-ЛНР: з'явився прогноз

Чи досягне Путін "особливого статусу" ДНР-ЛНР: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда 

прогнозує, що Росія і далі буде атакувати Конституцію України, однак Верховна Рада не прийме конституційні зміни про "особливий статус Донбасу", які нав'язує президент РФ Володимир Путін .


Про це він пише в своїй статті для ONLINE.UA.


"Не потрібно забувати, що Росія розглядає конституційні зміни в Україні як інструмент свого впливу на нашу країну. Про необхідність особливого статусу російської мови, нейтралітету нашої країни і її майбутньої федералізації в Кремлі говорили ще під час Революції Переваги. Після виникнення так званих ДНР і ЛНР на порядку денному з'явився "особливий статус Донбасу", який прагнуть нав'язати Києву. Голосування в першому читанні за законопроект про децентралізацію влади з урахуванням особливостей місцевого самоврядування в ОРДЛО, як відомо, супроводжувалося людськими жертвами - від вибуху гранати загинули четверо нацгвардійців, десятки людей отримали поранення", - пише Магда.


Він упевнений, що незважаючи, на те, що нинішнє скликання Верховної Ради складно назвати ідеальним, депутати не підуть на поводу у Кремля.


"Уявити сьогодні, що Верховна Рада прийме конституційні зміни під диктовку Кремля, практично неможливо. Хоча восьме парламентське скликання важко назвати ідеальним, загальне розуміння складності ситуації і необхідності її вирішувати у лідерів депутатського корпусу є. До речі, Brexit показав, наскільки несподіваним може бути результат винесення стратегічно важливого рішення на всенародне обговорення, тому тема референдуму в світлі конституційних змін відходить на другий план", - зазначив експерт.


За його словами, сумніватися в тому, що Росія продовжить атаку на українську Конституцію не варто.


"Росія продовжить атаку на українську Конституцію, в цьому, на жаль, практично не доводиться сумніватися. На цьому тлі не дивна поява ініціатив про "децентралізації без урахування ОРДЛО", Ймовірно, будуть й інші пропозиції щодо модернізації Основного Закону. Критерій конституційних змін зрозумілий - вони повинні відповідати національним інтересам країни. І крапка", - підкреслив Магда.


Більше

читайте в статті Євгена Магди ONLINE.UA: "Особливий статус" Донбасу: в Україні з'являються відповіді на атаку Путіна

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?