Конституція і вибори на Донбасі: Порошенко в Раді назвав умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Конституція і вибори на Донбасі: Порошенко в Раді назвав умови

Конституція і вибори на Донбасі: Порошенко в Раді назвав умови
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко

 під час виступу у Верховній Раді з нагоди двадцятиріччя з дня прийняття Конституції України назвав умови проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter глави держави.


"Для внесення змін до Конституції в частині децентралізації є чіткі попередні умови, перш за все сфері безпеки. Повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню. РФ повинна вивести всі свої війська, зброю і техніку з території України", - сказав президент.


Також Порошенко зазначив, що ОБСЄ повинна встановити постійний контроль на українсько-російському кордоні.


"СММ ОБСЄ має встановити постійний моніторинг за тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону. Має бути реальне роззброєння всіх незаконних угруповань на цій території, встановлення зон безпеки", - заявив він.


"Місцеві вибори - не під дулами бойовиків, а згідно з українським законом і відповідно до стандартів ОБСЄ. Тільки при дотриманні таких умов я готовий буду звернутися до ВР з закликом проголосувати за ці зміни в другому читанні", - додав президент.


Раніше

політичний експерт Євген Магда заявив, що Верховна Рада не прийме конституційні зміни про "особливий статус Донбасу", які нав'язує президент РФ Володимир Путін

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?