Гучний арешт росіян в Іспанії: ЗМІ пишуть про слід Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний арешт росіян в Іспанії: ЗМІ пишуть про слід Путіна

Гучний арешт росіян в Іспанії: ЗМІ пишуть про слід Путіна
Джерело:  online.ua

В Іспанії  була затримана група росіян, підозрюваних у відмиванні грошей і зв'язках з колумбійськими наркокартелями, при цьому багато ЗМІ вказують на причетність затриманих до російських владних структур.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».


За даними видання El Mundo, затримання було проведено під час операції іспанської цивільної гвардії проти російської мафії.


"В операції цивільної гвардії в ніч на вівторок в містечку Таррагона (в Іспанії - Ред.) Було затримано не менше семи осіб. Серед затриманих шестеро росіян, український юрист і іспанець", - повідомило джерело видання.


Співрозмовник видання також повідомив, що затримані є частиною Тамбовської і Таганській мафіозних груп. За попередньою інформацією слідства, вони займалися відмиванням грошей через підставні фірми, які скуповували нерухомість в Іспанії.


"Є свідчення того, що двоє затриманих росіян мають дуже хороші відносини з представниками правлячої партії Росії", - також додає джерело El Mundo.


Шістьох росіян, одного українського громадянина і іспанського адвоката звинувачують також у зв'язках з колумбійськими наркокартелями Cali і Medellin.


При цьому журналіст El Mundo Анхелес Ескріва особливо підкреслює зв'язок затриманих з російськими владними структурами.


«Під час перебування в Іспанії вони демонстрували, що у них прекрасні контакти з політиками з їх рідної країни. Є докази, що кілька разів високопоставлені особи, московські представники правлячої партії "Єдина Росія", були їх гостями у вихідні. Це були особи, чиї імена зв'язувалися, публічно і юридично, з гучними корупційними справами».


У виданні підкреслюють, що свого часу головним обвинуваченим у справі про «російську мафію» в 2008 році в Іспанії був Геннадій Петров, який був пов'язаний з друзями президента РФ Володимира Путіна - Миколою Шамаловим і Юрієм Ковальчуком.


Петрова затримали в 2008 році, але пізніше відпустили під підписку про невиїзд. Незабаром він, як і більшість фігурантів справи, зник в Росії.


При цьому МВС Росії неодноразово відмовляло іспанському слідству в пошуку підозрюваних на території РФ, вимагало передати справу в Росію і не давало можливості допитати високопоставлених фігурантів справи.


У той же час в числі фігурантів справи про «російську мафію» значаться депутат Держдуми РФ, колишній прем'єр-міністр, колишній спікер Держдуми і колишній міністр оборони.


В El Mundo також нагадують, що на початку 2026 року була опублікована доповідь судді Високого суду Лондона сера Роберта Оуена про вбивство Олександра Литвиненка, в якому йдеться про участь Володимира Путіна і глави Радбезу Росії Миколи Патрушева в діяльності Тамбовського організованого злочинного угруповання, зв'язках Володимира Путіна з компанією St. Petersburg Real Estate Holding Company, яка була основною «отмивочної» Тамбовської ОЗУ.


Автор доповіді також стверджує, що Володимир Путін був залучений в російський бізнес колумбійського наркотичного картелю і відмивання грошей від продажу наркотиків.


При цьому німецький документальний фільм «Московський слід» ( «Spur nach Moskau») зв'язав вбивство Олександра Литвиненка з його участю в розслідуванні зв'язків російського презіеднта і його близького кола з Тамбовської ОЗУ.


Як повідомляв ONLINE.UA,  британське видання The Daily Beast опублікувало в квітні матеріал, з якого випливає, що офшорні схеми друзів президента РФ Володимира Путіна вела компанія, пов'язана з російською мафією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?