Між Японією і Росією відбувся військовий інцидент
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Японією і Росією відбувся військовий інцидент

Між Японією і Росією відбувся військовий інцидент
Джерело:  online.ua

Японія 27 червня підняла винищувачі для перехоплення російських протичовнових літаків Іл-38, повідомили в генеральному штабі Сил самооборони Японії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на meduza.io.


Відзначається, що російські літаки підлетіли з боку Сахаліну, зробили коло на схід від острова Хонсю і повернулися назад.


Літаки Іл-38 призначені для знищення підводних човнів і проведення пошуково-рятувальних операцій, на озброєнні Росії полягає 51 такий літак.


Відзначимо, що між Росією і Японією ведеться територіальна суперечка з приводу декількох островів Курильської гряди. Між країнами досі не підписаний мирний договір з часів Другої світової війни.


НАТО неодноразово звинувачувало літаки РФ в порушенні повітряного простору.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе заявив, що саме Україна не виконує Мінські угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?