Захоплення в полон бойовиків ДНР: у Захарченка видали історію про "мирних саперів"
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення в полон бойовиків ДНР: у Захарченка видали історію про "мирних саперів"

Захоплення в полон бойовиків ДНР: у Захарченка видали історію про "мирних саперів"
Джерело:  online.ua

У так званій ДНР прокоментували захоплення в полон загону проросійських бойовиків українськими військовослужбовцями в Донецькій області в районі Широкино.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів.


За словами «заступника командувача оперативного командування ДНР» Едуарда Басуріна, двоє саперів так називемой ДНР загинули, а вісім були взяті в полон українськими військовослужбовцями.


«У районі Широкино, 27 червня, саперний підрозділ окремого загону ДНР проводив планове розмінування території за погодженням з місією ОБСЄ. Під прикриттям вогню артилерії, для захоплення саперів, в зазначений район висунулася група розвідників 54 бригади ЗСУ та підрозділ добровольчої української армії», - заявив Басурін.


«В результаті артилерійського вогню двоє військовослужбовців ДНР загинули, а вісім були важко контужені, через що, не маючи можливості чинити опір, були взяті в полон», - повідомив бойовик.


За його словами, українська сторона була повідомлена про проведення робіт під Широкино.


«Знаючи місце і час робіт українським командуванням було дано наказ на відкриття артилерійського вогню по цій ділянці», - сказав Басурін.


У той же час в прес-центрі АТО заявили, що бойовики так званої ДНР, яких затримали біля Широкино, готувалися до штурмових дій в районі селища Водяного на маріупольському напрямі.


"27 червня відзначено проведення противником підготовчих заходів до штурмових дій в районі Водяного. З метою недопущення активних дій з боку ворога в даному районі, підрозділи сил АТО вжили запобіжних заходів, в результаті яких були захоплені в полон 8 російських окупантів і вилучено зброю", - сказано в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, стали відомі імена проросійських бойовиків, затриманий українськими військовослужбовцями 27 червня під час бойового патрулювання в Донецькій області.


Раніше р адник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що бійці Збройних сил України взяли в полон 8 бойовиків ДНР, які вели розвідувальну діяльність на підконтрольній Україні території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?