Лист Ердогана Путіну: слова про вибачення Туреччини остаточно розвіяли
Категорія
Світ
Дата публікації

Лист Ердогана Путіну: слова про вибачення Туреччини остаточно розвіяли

Лист Ердогана Путіну: слова про вибачення Туреччини остаточно розвіяли

Політолог-сходознавець, професор факультету суспільних наук Карлового університету в Празі Еміль Сулейманов остаточно розвіяв версію Росії про те, що  президент Туреччини Реджеп Єрдоган в листі президенту РФ Володимиру Путіну  просив вибачення за збитий на своїй території російський військовий літак Су-24.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо свобода.
"Це звернення Ердогана до російського президента інтерпретувалося в Росії, якщо судити за заявою прес-секретаря Путіна - Дмитра Пєскова, однозначно як таке, що містить вибачення. Таке тлумачення не зовсім відповідає турецькому оригіналу листа. Тому що в турецькому оригіналі немає пасажу, який можна було б зрозуміти так, що Ердоган від імені турецької держави просить вибачення у Росії. Там є така семантична тонкість, яка виражена в самих словах по відношенню до сім'ї загиблого російського пілота, вони передаються словосполученням kusura bakmasınlar, яке можна перекласти як "даруйте" швидше, ніж "вибачте", - розповів Сулейманов в інтерв'ю виданню.
Політолог-сходознавець вважає, що використовуючи такий вислів в листі, турецький президент хотів не втратити обличчя перед громадськістю Туреччини.
"Я думаю, що, використовуючи цей вираз, Реджеп Ердоган хотів не втратити обличчя перед турецькою громадськістю. У нього імідж альфа-самця, політика-мачо, тому, якщо б він вибачився, то це багато хто б не зрозумів у Туреччині. Так що він використовував трошки двоїстий вираз: з одного боку, ніби як приніс співчуття, трошки вибачився, але не перед Путіним або Росією, а перед родиною загиблого пілота. З іншого боку, він не зовсім вибачився, не просив пробачити", - зазначив Сулейманов.
Раніше повідомлялося, що на сайті Кремля відредагували цитату з листа президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана президенту Росії Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?