У Європі зробили тривожну для України заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

У Європі зробили тривожну для України заяву

У Європі зробили тривожну для України заяву
Джерело:  online.ua

Нідерланди не підпишуть Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, якщо не буде знайдено юридичне рішення, що дозволяє вирішити юридичні стурбованості, що виникли під час голландського референдуму в 2015 році, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
«Що нам потрібно, так це юридично зобов'язуюче рішення, яке вирішить багато занепокоєнь, висловлених у дискусії до референдуму. Якою має бути форма - я цього ще не знаю. Це можуть бути зміни тексту, може, ми знайдемо рішення, яке не змінить текст Угоди про асоціацію - я цього ще не знаю», - заявив Рютте.
За його словами, Нідерланди не підпишуть Угоду про асоціацію України з ЄС, якщо це не буде досягнуто.
«Це також абсолютно очевидно», - заявив Рютте.
При цьому прем'єр-міністр Нідерландів запевнив, що намагатиметься знайти рішення.
«Це буде важко, шанси на те, що ми цього досягнемо, невеликі, але ми повинні намагатися це зробити», - запевняє Рютте.
Відзначимо, що в липні 2015 року парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Проте 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбувся консультативний референдум з приводу Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.
Проти ратифікації Нідерландами Угоди висловилися 61% учасників референдуму, за - більше 38%. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?