Стало відомо, як ДНР і Росія розчарували своїх прихильників
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як ДНР і Росія розчарували своїх прихильників

Стало відомо, як ДНР і Росія розчарували своїх прихильників
Джерело:  online.ua

Донецький блогер і журналіст Денис Казанський

розповів, як згодом прихильники Росії і бойовиків ДНР на Донбасі розчарувалися в своїх переконаннях і зрозуміли, що помилялися.


Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.


Казанський згадує, як два роки тому у місцевих сепаратистів на Донбасі була ейфорія, коли вони кликали Росію.


"На Донбасі був період ейфорії, був колосальний підйом - прийшла Росія! Вони не хотіли чути ніякої критики, ніяких сумнівів з приводу того, що Росії, звичайно ж, не буде. Ейфорія - це як та ж закоханість: спочатку нічого не бачиш, тебе почуття засліпили, про недоліки людини думати не можеш. У людей була ейфорія, і той, хто намагався її зруйнувати, одразу ж посилався - дуже жорстко: "Ах ти, провокатор!" Могли людину побити, навіть якщо вона просто скаже: "та яка Росія, ви що, гоните? Росія ніколи не візьме Донбас!" Я розумів, що поки це осліплення не минуло, нічого пояснити не можна. І, знову ж таки, зрозуміло було - через рік-півроку вони охолонуть, і почнеться інше життя: у кримчан, донеччан пройде фашистська істерика, і настане важке похмілля", - сказав журналіст.


За його словами, з часом сепаратисти зрозуміли, що помилялися, але не хочуть в цьому зізнатися.


"Ти це розумієш, але поки перебуваєш у цьому відрізку часу, - ні хріна не можеш зробити. У цьому знанні була приреченість: люди в істериці б'ються, все котиться в тартарари - а ти нічим не можеш допомогти. І ось найлютіші безумці охолонули. Вони розуміють, що помилялися - розумом розуміють. Але вони інфантильні, абсолютно дитяча риса - дитина знатиме, що не має рації, але наполегливо доводитиме своє. Тут така ж історія", - зазначив блогер.


Він додав, що ватникам притаманний патерналізм і любов до диктатора.


"Ватники - дуже інфантильний народ. Патерналізм, любов до диктатора - адже це такі дитячі почуття, коли потрібен батько, захисник. І тепер вони не визнають, що помилилися. Між собою в розмові можуть сказати: так, мовляв, накрутили справ! А тобі, опонентові, вони будуть до останнього доводити своє: "Ось якби не об'єдналися, прийшла б хунта, заборонила російську мову, і всіх би вбили!" Ти йому: "Ну, в Харкові ж не було війни! І в Одесі, в Запоріжжі! І всі живі - ніхто нікого не утискає!" - "Це вони подивилися на Донбас і вирішили не забороняти російську мову!", - розповів Казанський.


Читайте повний текст інтерв'ю Дениса Казанського ONLINE.UA: "Новоросія" пожирає синів, але і Україна робить своїх громадян ворогами

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?