ООН озвучила нове число загиблих на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН озвучила нове число загиблих на Донбасі

ООН озвучила нове число загиблих на Донбасі
Джерело:  УНН

Помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович

заявив, що під час конфлікту на Донбасі загинуло 9,449 тисяч осіб, ще 21,843 тисячі отримали поранення.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНН

.


Такі останні дані ООН Шимонович озвучив, виступаючи в середу, 29 червня, на Раді Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Женеві. Він зазначив, що з не менш 9,449 тисяч загиблих близько 2 тисячі були цивільні особи. За його словами, більшість з них загинули під час хаотичних обстрілів житлових районів.


Помічник генсека ООН також повідомив, що 21,843 тис. осіб отримали поранення в Донбасі. Таким чином, всього постраждали 31,292 людини.


Видання ORF пише, що це "приблизні оцінки", фактична кількість жертв з моменту початку бойових дій на сході України в квітні 2014 року, ймовірно, буде набагато вище. Як наголошується, ці підсумки стосуються загиблих українських солдат, бойовиків і цивільних осіб.


Шимонович також зазначив, що завдяки переговорам про припинення вогню між українськими силами і проросійськими сепаратистами, кількість жертв серед цивільного населення впала до рівня нижче десяти убитих і 30 поранених в місяць з вересня минулого року. Однак він визнав, що угода про припинення вогню неодноразово порушувалася.


"Ситуація в Україні непередбачувана", - підкреслив він.


Зазначено, що без подальших кроків зі встановлення міцного миру, загроза ескалації конфлікту спричинить серйозні наслідки для цивільного населення і всього регіону.


Нагадаємо, раніше

генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловився схвально про свою співпрацю з президентом РФ Володимиром Путіним на міжнародній арені

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?