Турецько-російське потепління: Путін дав радісну для росіян вказівку
Категорія
Світ
Дата публікації

Турецько-російське потепління: Путін дав радісну для росіян вказівку

Турецько-російське потепління: Путін дав радісну для росіян вказівку
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом

заявив про необхідність відновлення співпраці між країнами в торговельно-економічній сферах, крім того, президент РФ заявив про зняття обмежень для росіян в сфері туризму.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.


"Російський лідер заявив, що доручить уряду вступити в переговори з відповідними турецькими відомствами з тим, щоб відновити взаємовигідне двостороннє співробітництво в торгово-економічній та інших сферах. Також зазначено, що мається на увазі зняти обмежувальні заходи щодо відвідування Туреччини російськими туристами", - сказано в повідомленні.


Пізніше Путін на нараді з членами уряду РФ заявив: "Адміністративні обмеження в цій сфері (туризму - Ред.) ми знімаємо".


"Президенти Росії і Туреччини домовилися опрацювати можливість проведення в найближчій перспективі особистої зустрічі", - також наголошується в повідомленні.


Ердоган і Путін в тому числі домовилися про те, що міністри закордонних справ двох країн зустрінуться 1 липня в Сочі в ході засідання РМЗС Організації Чорноморського економічного співробітництва. На зустрічі будуть обговорені як ситуація в регіоні з акцентом на сирійське врегулювання, так і актуальні питання подальшого розвитку російсько-турецьких зв'язків.


Розмова Путіна і Ердогана стала першою після того, як винищувач ВПС Туреччини збив російський бомбардувальник Су-24 в небі над Сирією в листопаді 2015 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, 27 червня Дмитро Пєсков повідомив, що

президент Туреччини Реджеп Ердоган в листі висловив жаль президенту РФ Володимиру Путіну за збитий літак Су-24 і заявив про готовність зробити все можливе для відновлення відносин між Росією і Туреччиною

.


Нагадаємо, раніше

прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявляв, що телефонна розмова може пройти на цьому тижні, в ході переговорів лідери сподіваються спробувати налагодити двосторонні відносини.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?