Нові переговори щодо Донбасу: стало відомо про конкретний результат
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори щодо Донбасу: стало відомо про конкретний результат

Нові переговори щодо Донбасу: стало відомо про конкретний результат
Джерело:  online.ua

У Мінську завершилися переговори Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, в ході яких вдалося досягти певних домовленостей.
Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
За підсумками переговорів Сайдік зазначив, що підгрупа з безпеки змогла домовитися про розведення сил і засобів на лінії зіткнення в двох районах Донбасу: "Підгрупа з безпеки продовжила розгляд питань, поставлених у ході відеоконференції 24 червня. Це стосувалося розведення сил і засобів на лінії зіткнення. Я радий повідомити, що досягнуто суттєвого прогресу - зокрема, сторони домовилися про розведення сил і засобів в двох місцях - це стосується населених пунктів Золоте і Петрівське", - сказав він.
Прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер також описала в Facebook результати зустрічі: "Основне питання для української сторони - безпека. На Донбасі тривають обстріли з гармат, заборонених Мінськими домовленостями. Вогонь ведеться, в тому числі, і по ділянках, призначених для розмінування. Виконання в повному обсязі блоку з безпеки - ключова і важлива умова для подальшого прогресу у вирішенні політичних, соціальних і гуманітарних питань", - зазначила вона.
"Звільнення заручників заблоковано. За минулий тиждень ми отримали тривожні сигнали про погіршення ситуації зі звільненням людей. До сімей надходить інформація про те, що їх рідних перевели з будівлі Донецького СБУ в приміщення СІЗО. Україна вимагає від представників ОРДЛО надати інформацію про місцезнаходження наших громадян. Раніше українська сторона запропонувала провести «день сім'ї», щоб родичі з обох сторін змогли провідати своїх близьких, але і по цій ініціативі ми не отримали відповіді", - продовжила прес-секретар Кучми.
Дарка Оліфер відзначила, що підгрупа з економічних питань розпочала роботу з вимоги роз'яснити намір "націоналізувати" українську власність, що перебуває на тимчасово окупованих територіях. "Представник України підкреслив: такі дії ми розглядаємо як повний демонтаж Мінських угод. В ході дискусії представники ОБСЄ і Росії погодилися з тим, що подібні дії є незаконними і суперечать духу Мінських домовленостей. Після цього представник ОРДО повідомив, що інформація про т. зв. «націоналізацію» не відповідає дійсності", - написала вона.
Також прес-секретар Кучми написала, що наступна зустріч запланована на 13 липня, і на ній учасники повинні обговорити створення підгрупи з відновлення контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ході засідання  ватажки так званих ДНР і ЛНР запропонували створити на окупованих територіях додаткові відділення Пенсійного фонду України для погашення заборгованостей перед пенсіонерами і "спрощення отримання виплат".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?