В Україні розгледіли зростання середньої зарплатні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні розгледіли зростання середньої зарплатні

В Україні розгледіли зростання середньої зарплатні

Середня заробітна плата українців у травні 2016 року, в порівнянні з квітнем, збільшилася на 1,8% і склала 4 тис 984 грн.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу статистики (Держстат).
Найвища середня заробітна плата традиційно зафіксована у працівників авіаційної галузі - в середньому 25 тис 990 грн, у фінансистів і страхових агентів - 10 тис 154 грн. Працівники інформаційної та телекомунікаційної галузей отримали в середньому 9 тис 57 грн. У транспортників середня зарплата склала 5 тис 466 грн, у технарів і вчених - 7 тис 203 грн.
Найнижча оплата праці у працівників пошти і кур'єрів - 2 тис 703 грн. Середня зарплата в сільському господарстві становить 3 тис 711 грн.
Найбільша середня зарплата в Києві - 8 тис 80 грн і в Донецькій області - 5 тис 976 грн. Найнижча середня зарплата в Тернопільській і Чернівецькій областях - 3 тис 630 грн і 3 тис 677 грн відповідно.
У Держстаті відзначають, що статистика наведена без урахування жителів тимчасово окупованих територій Криму та частини Донбасу.
Примітно, що в порівнянні з квітнем 2015 року, середня заробітна плата зросла на 23,3%.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав гідними зарплати своїх підлеглих, які отримують не менше 12 тис грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?