Теракт у Стамбулі: стало відомо, як терористи потрапили до аеропорту
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт у Стамбулі: стало відомо, як терористи потрапили до аеропорту

Теракт у Стамбулі: стало відомо, як терористи потрапили до аеропорту

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим повідомив, що один зі смертників, які скоїли атаки в міжнародному аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі, підірвав себе на вулиці, чим викликав паніку і дозволив двом іншим бойовикам проникнути до будівлі терміналу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Коли терористи зрозуміли, що не зможуть пройти через рамки і поліцейський пост, вони розвернулися і дістали з валіз зброю, відкривши безладну стрілянину біля стійки перевірки безпеки", - цитує главу турецького уряду Associated Press.
При цьому співробітник міністерства внутрішніх справ Туреччини і ще один чиновник на умовах анонімності розповіли агентству, що терористи втрьох приїхали на таксі. За їх словами, перший нападник увійшов до терміналу, відкрив стрілянину, а потім підірвав себе біля рентген-апаратів.
Коли почалася паніка, другий смертник піднявся поверхом вище і підірвав себе. Третій нападник чекав зовні протягом всього епізоду і привів у дію вибухівку, коли люди в паніці почали тікати з терміналу.
Нагадаємо, 28 червня в результаті трьох вибухів зі стріляниною в стамбульському аеропорту імені Ататюрка загинули 42 людини, ще 40 осіб наразі перебувають у реанімації.
Також повідомлялося, що в результаті вибухів загинула одна українка, ще троє громадян України отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?