У Росії РПЦ порадили відпустити Українську церкву, поки не пізно
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії РПЦ порадили відпустити Українську церкву, поки не пізно

У Росії РПЦ порадили відпустити Українську церкву, поки не пізно
Джерело:  Ехо Москви

Російській православній церкві

варто дати автокефалію Українській церкві на своїх умовах, щоб таким чином замість ворога знайти вірного союзника.


Таку думку висловив опозиційний РПЦ протодиякон Андрій Кураєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Ехо Москви».


«Я знову і знову кажу: я вважаю, що поки не пізно Москва повинна дати автокефалію Українській церкві на своїх умовах, щоб не тікати звідти, як нас звідти коліном під зад, а ось подарувати, але з московських рук подарувати автокефалію, щоб була вдячна пам'ять про це», - переконаний він.


За словами Кураєва, «для вирішення української проблеми так потрібен певний героїзм, чесно сказати, може бути, з нашого боку».


«Щоб, врешті-решт, на наступному Всеправославному Соборі у нас був би не один голос Російської церкви, а два голоси: Російської і Української. Щоб та делегація на майбутньому Соборі українська не бачила б в нас ворогів. Як, вибачте, колись вчасно подарували Фінляндії незалежність, так це на довгі роки зробило її вірним союзником», - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Андрій Кураєв опублікував фото із зухвалою розкішшю апартаментів патріарха РПЦ Кіріла

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?