Захоплення в полон бойовиків ДНР: СБУ показала відео допиту
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення в полон бойовиків ДНР: СБУ показала відео допиту

Захоплення в полон бойовиків ДНР: СБУ показала відео допиту

Слідчі Служби безпеки України провели допит восьми бойовиків ДНР, взятих в полон українськими військовими під Широкиним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
За письмовими свідченнями бойовиків, вони приєдналися до терористів з метою підзаробити. Їм обіцяли зарплату в 15 000 російських рублів.
Бойовики розповіли, що в одне з угруповань їх відібрав ватажок - громадянин РФ на прізвисько "Шаман". При "Шамані" постійно перебуває радник - кадровий російський військовий. Командир підрозділу, де були затримані, росіянин "Леха Пітерський", майор російської поліції, має досвід бойових дій в Чечні.
За словами бойовиків, відповідно до завдання російських кураторів, поблизу н. п. Ленінське вони спостерігали за особовим складом, технікою і переміщенням підрозділів Збройних сил України для підготовки провокацій проти української армії. Вони намагалися замінувати територію поблизу Широкиного протипіхотними мінами, які заборонені Женевською конвенцією, і мали наказ відкривати вогонь на ураження в разі викриття їх спостережного пункту.
В рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії.



Раніше в Генеральному штабі Збройних сил України заявили, що захоплені українськими військовими вісім бойовиків ДНР не погоджували з СММ ОБСЄ роботи з розмінування території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?