На хабарі спіймано одного з головних медичних чиновників України
Категорія
Україна
Дата публікації

На хабарі спіймано одного з головних медичних чиновників України

На хабарі спіймано одного з головних медичних чиновників України

За звинуваченням в отриманні хабара був затриманий головний санітарний лікар України Святослав Протас і начальник департаменту Санітарної служби Олександр Чепурний.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
"Одночасно по всій країні проводяться обшуки, допитуються 19 головних санітарних лікарів областей, частина з яких також будуть затримані! Група чиновників, на чолі з Протасом, розробила і впровадила злочинну схему по розкраданню великої суми бюджетних коштів. На переведенні в готівку та отриманні першого ж траншу викрадених коштів (400 000 гривень) учасники афери були затримані", - написав глава МВС.
За словами Авакова, Протас був затриманий як організатор розкрадань.
"Протас був затриманий у власному кабінеті як організатор розкрадань. Він діяв цинічно - попередньо змовившись про те, як і за якими правилами викрадатимуться і відмиватимуться бюджетні гроші. Всім довели правило і «обов'язки» - і всі погодилися брати участь в афері .. і тільки один (!) сказав - НІ. Оперативниками НАБУ і Нацполіції за час спостереження задокументовано 11 фактів вимагання та отримання Протасом від підлеглих хабарів .. Ось таке кодло .. Будемо чистити крок за кроком!", - зазначив міністр.
Раніше повідомлялося, що за екс-заступника губернатора Миколаївської області Миколу Романчука, якого засудили за отримання хабара в $90 тис, внесли заставу в 5,5 млн грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?