В Україні зробили гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зробили гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу

В Україні зробили гучну заяву про вугілля з окупованого Донбасу

Українські підприємства енергетичної сфери відновили закупівлю вугілля з окупованих територій Донбасу.
Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Мова йде про перевезення вугілля, яке в країні необхідне, особливо в період спеки, коли всі вмикають кондиціонери", - уточнив він.
При цьому Черниш додав, що вантажоперевезення відновлені на деяких ділянках неподалік від лінії зіткнення, а мова про пасажирські перевезення не ведеться в принципі.
Крім того, міністр підкреслив, що не йдеться про повне забезпечення безпеки перевезень, оскільки бойові дії тривають, однак "за рахунок зусиль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і домовленостей на рівні України та Росії в Мінську можна забезпечити відносну безпеку на деяких перегонах, де перевозиться вугілля".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в «Укрзалізниці» заявили про відновлення вантажного залізничного сполучення з окупованими територіями Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?